Facebook træder ind på dating-markedet

6 kommentarer.  Hop til debatten
Facebook træder ind på dating-markedet
Illustration: Screendump.
Dating-tjeneste skal foreslå potentielle par på baggrund af blandt andet fælles venner.
2. maj 2018 kl. 09:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook vil tilbydeen ny dating-tjeneste i den nærmeste fremtid, fortalte direktør og stifter Mark Zuckerberg i går ved Facebooks årlige F8-konference.

Virksomheden har overvejet skridtet i over et årti, og tjenesten vil snart blive lanceret, oplyser direktøren ifølge Reuters.

»Der er over 200 millioner, der er registreret som singler på Facebook, så der er helt sikkert noget at komme efter her,« fortalte Mark Zuckerberg

Ifølge direktøren vil tjenesten lægge vægt på privatliv. En prototype blev fremvist ved konferencen, hvor en hjerteform i højre hjørne af Facebook-appen tog brugere til deres dating-profil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vil potentielle par blive foreslået på baggrund af dating-præferencer, hvad man har til fælles og fælles venner, meddeler Facebook i en udtalelse.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
3. maj 2018 kl. 11:08

Efter at være blevet trukket gennem offentlige høringer i USA, og udsigter til det samme i UK, har Zuckerberg endeligt indset at han skal lære af historien.

Hvor ville det have været bekvemt, hvis FB lå inde med en komplet datinghistorik for senatorer, parlamentsmedlemmer,dommere, journalister, EU-parlamentarikere og så videre.

Og tænk på Facebook's fantastiske muligheder........ Hvor de nu kan sende opfordringer til at spille spil osv. der ser ud til at komme fra én i din vennekreds, kan denne fantastiske evne umiddelbart overføres til "FB-dating"... Og du behøver ikke engang at tilmelde dig....

Som en hjælp til at komme godt igang, har FB allerede screenet og (skygge)profileret dig, og forbundet mulige datingemner som 'date-ven'. Du sletter selv efter behag...

Nu er det jo muligt at FB's algoritme 'kommer til' at profilere således at stærkt konservative kræfter ser ud til at anbefale dates med "Transkønnede superdomina Vulgerda", til udvalgte andre........

Vi håber at FB ikke skal koncentrere alle deres ressourcer til at besvare spørgsmål fra senatorer, regeringschefer, undersøgelseskomiteer med videre, så de (FB) har ledige ressourcer til at fejlrette og overse at algoritmerne virker efter hensigten.....

K

5
3. maj 2018 kl. 07:41

Du behøver jo reelt set slet ikke indtaste oplysninger om dig selv, facebook har så mange oplysninger at de selv, med smarte algoritmer kan vurdere hvem der er din perfekte partner.

Man kan sågar lave så den selv finder en partner og ændrer status til "I et forhold" så folk slipper for bøvlet med det, selv.

3
2. maj 2018 kl. 14:50

Der er faktisk et begreb, der hedder "majkat", som er 1. maj, hvor man har lov at drille med fake news.

2
2. maj 2018 kl. 10:55

Læste nyheden på Ars den 1. maj.

... Så jeg var fristet til at sige "forkert måned". :-)

1
2. maj 2018 kl. 09:56

Lad os ikke være blåøjede.

FB kan meget mere end Cambridge Analytica. De gør det bare 'kun en anelse' mere grænseoverskridende end folkestemningen tolererer.

Heldigvis kan FB selv påvirke folkestemningen i en 'tæt på kontrollerende grad'.

K