Facebook tracker også deaktiverede brugere

Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
I stedet for at slette sin konto helt kan man nøjes med at 'deaktivere' sin Facebook-konto. Men gør man det, skal man ikke regne med, at Facebook holder op med at indsamle data om en.

Facebook bliver ved med at indsamle data om dine online-aktiviteter, hvis du deaktiverer din konto. Men det nævner det sociale medie ikke i sin datapolitik. Det skriver Cnet.

Hvis du vil have, at Facebook skal fjerne al den data, de har om dig, skal du altså slette din konto permanent. Facebook fortsætter nemlig med at indsamle dine data, i tilfælde af at du får lyst til at genaktivere din konto, siger virksomheden.

I sin datapolitik skriver Facebook, at deaktivering er et middel til at administrere ens privatliv, men de nævner ikke, at de stadig indsamler data i deaktiveringsperioden.

Ifølge Kathleen McGee, som er teknologirådgiver i advokatfirmaet Lowenstein Sandler og tidligere chef for internetbureauet hos rigsadvokaten i staten New York, vil man som almindelig bruger ellers gå ud fra, at Facebook ikke indsamler data om en, mens ens brugerkonto er deaktiveret.

»I forhold til forbrugere og gennemsigtighed bliver jeg bekymret for, at det her er en vildledende praksis,« siger hun til Cnet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjarne Nielsen

Vi ser efterhånden en alt for udbredt praksis med at sige noget, som er korrekt, men som er sagt på en måde, så man må forvente, at det vækker en forkert opfattelse.

Man har ikke løjet eller vildledt, for det sagte er sandt.
Man har vel heller ikke talt udenom.

Men er der så tale om man manipulerer eller forleder?

Og hvis det sker bevidst, og for at for at fremme egen sag, er det så ikke lige så slemt som at lyve eller vildlede?

For det er ikke kun Facebook, som kan. Vi ser det også tit ske i ministerier og andre. Og det virker som om, at det - i modsætning til at lyve - opfattes som være smart.

Og har Facebook efterhånden nogen form for troværdighed længere?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere