Facebook taber igen i sag om ansigtsgenkendelse

Illustration: Screendump
Det lykkedes ikke Facebook at få omstødt en tidligere afgørelse, der tillader et massesøgsmål, hvor millioner af brugere anklager verdens største sociale medie for at have indsamlet og gemt biometrisk data uden samtykke. Det kan ende med at koste Facebook flere milliarder dollars i erstatning.

Den føderale appelret i San Francisco afviste torsdag Facebooks anmodning om at nægte et massesøgsmål mod selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse. Massesøgsmålet anklager på vegne af brugere i Illinois verdens største sociale medie for at have tagget og samlet brugernes billeder i en database.

Det skriver Bloomberg News.

Facebook risikerer dermed bødestraffe, der kan løbe op i flere milliarder af dollars. I henhold til Illinois Biometric Information Privacy Act fra 2008 udskrives der bøder på mellem 1.000 og 5.000 dollars, for hver gang en persons billede bruges uden samtykke. De planlægger at gennemgå afgørelsen.

»Vi har altid oplyst vore brugere om vores brug af ansigtsgenkendelsesteknologi, og at folk når som helst kan slå det til og fra,« siger en talsmand fra Facebook til Bloomberg News.

Appellen forsinkede den egentlige retssag, der var sat til juli 2018. Men nu hvor verdens største sociale medie har tabt i appelretten, rykker massesøgsmålet et skridt tættere mod domstolen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"Det kan ende med at koste Facebook flere milliarder dollars i erstatning."

Hvorfor kun bøder? Hvorfor er ingen ansvarlige på vej i fængsel? De overtræder disse regler den ene gang efter den anden, og tjener styrtende med penge på det. Enten må man sætte bødestørrelsen op, så det kommer til reelt at koste virksomhederne mere, end de tjener på at overtræde reglerne, eller også må man skærpe straffene med fængsel. Det andet ligner nærmest samarbejde med virksomhederne.

  • 4
  • 4
#6 Anne-Marie Krogsbøll

Thomas Hedberg: Tak for svar.

det er bare ikke så unormalt at ledelsen går fri for ansvar.

Nej bestemt ikke - det er bare et uheldigt signal at sende, når man nøjes med bøder. Det sender et signal om "forseelse", i stedet for "forbrydelse", som jeg anser systematisk krænkelse af privatliv og overvågning og profilering af borgere for at være.

Hvis en privat borger gjorde det samme, tænker jeg, at det (afhængigt af omstændighederne og grovheden, selvfølgelig) ville medføre fængsel...

  • 5
  • 2
#7 Hans Nielsen

men det er bare ikke så unormalt at ledelsen går fri for ansvar.

Sikker noget at gøre med bibrag til Politikere.

Man kan også undre sig i Danbunker sagen, hvor samme type sag, resulteret i at et Iransk skib blev opbragt af Bridiske konmadostyrker.

Mens vi i Danmark have henlagt sagen for at dø af ælde på den lokale politistation.

Meget umorask, når man tænker på at denne fortjeneste er sket , ved at medvirke til dræb på civile, samt sætte allieret og danske soldaters liv på spil.

Men det nok mange især konservative politikere, som er gode venner med, og betalt af en af Danmarks rigeste mænd Torben Østergaard-Nielsen. God poltiarbejde i Danmark er at sparke mennesker hjemløse mennesker ud af deres hjem komunne. Mens dem der tjener penge, eller virekligt snyder eller rager til sig, de går fri. Men Torben Østergaard-Nielsen har nok ikke længere lyst til at rejse til USA.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/overblik-sagen-om-dan-bunkering-og-jet...

  • 3
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere