Facebook-stifter taler ud: Vi udnyttede menneskets svagheder
Facebooks medstifter, Sean Parker, har skabt et monster. I hvert fald ifølge ham selv.
For i et interview med mediet Axios udtrykker Sean Parker stor bekymring for den påvirkning, som Facebook har på samfundet - og i særdeleshed børnene.
»Det ændrer bogstaveligt talt dit forhold til samfundet og andre mennesker. Det forstyrrer produktiviteten på underlige måder. Kun Gud ved, hvad det gør ved vores børns hjerner,« sagde han i et interview med Axios.
I dag arbejder milliardæren ifølge Finans med kræftforskning, men under interviewet lykkedes det journalisten at få ham til at tale lidt om sin tid med Facebook.
Og der gik ikke længe, før han åbnede op om sine fortrydelser om tiden før, Facebook blev den gigant, den er i dag:
»Den tankeproces, som gik ind i at bygge disse applikationer (...), handlede alle om: 'Hvordan kan vi konsumere så meget af din tid og opmærksomhed som muligt?'.«
Og han fortsætter:
»Da Facebook tog fart, var der mennesker, som kom op til mig og sagde: 'Jeg er ikke på sociale medier'. Til det svarede jeg: 'OK, men det kommer du'. De svarede så: 'Nej, nej, nej. Jeg sætter pris på mine virkelige interaktioner. Jeg sætter pris på øjeblikket, på tilstedeværelsen, på intimiteten'. Og jeg ville svare: 'Vi skal nok få dig en dag'.«
Og så kommer han ind på, hvordan stifterne bevidst udnyttede svagheder i mennesket:
»Det er et social validerings-feedback loop, præcis sådan noget, som en hacker som mig ville finde på, da du udnytter en svaghed i menneskets psykologi. Og stifterne (...) forstod dette, og vi gjorde det alligevel.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.