Facebook-stifter lover 99 procent af formue væk til velgørenhed

Mark Zuckerberg vil lægge næsten alle sine Facebook-aktier - svarende til omkring 316 milliarder kroner - i en velgørenhedsfond.

Facebook-grundlægger og direktør Mark Zuckerberg vil donere 99 procent af sine aktier i verdens største sociale medie til velgørenhed.

Det skriver Reuters.

Læs også: Facebook har nu over 1,5 mia. aktive brugere

En nyoprettet fond, der skal styres af Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan, vil med formuen arbejde for at kurere sygdomme, skabe internetadgang og støtte udvikling af personlige læringsværktøjer.

Planerne blev offentliggjort - ikke overraskende - på Facebook i et åbent brev til datteren Maxima Chan Zuckerberg, der blev født i sidste uge.

Læs også: Zuckerberg bekræfter, at Facebook går ind i augmented reality

Sammen med andre ekstremt rige familier og individer underskrev Zuckerberg for fem år siden den såkaldte Giving Pledge, som opfordrer velhavende til at donere over halvdelen af deres formuer til filantropiske projekter. Det løfte bliver altså overopfyldt med den nye fond.

Læs også: Kritikken af Facebooks gratis-internet vokser

Den 31-årige Facebook-chef opgiver dog ikke sin aktiemajoritet, der giver ham 54 procent af stemmerne i virksomheden, fra den ene dag til den anden. I Facebook-brevet fremgår det, at aktierne, der lige nu er ca. 45 milliarder dollars værd, skal tildeles fonden over parrets livstid.

Fondsmidlerne vil starte med at bestå af 1 milliard dollars doneret hvert år over de næste tre år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Benjamin Balder

1% af 316 mia kr = 3.16 mia kr. Det er 15,8 mio. kr til hhv ham og hans kone hvert år de næste 100 år. De kan roligt trække sig tilbage og give 99% til velgørenhed, de kommer ikke til at mærke forskel.

I øvrigt er det en enorm magt at skulle disponere over 300 mia. kr i en fond. Det kan man bruge til masser af lobby og korruption. Godt, at han har for øje, at der er ulighed i verden.. lidt underligt at han tør sige det uden at adresserer de strukturer, der har gjort ham til massemilliardær mens andre lever for under $1 om dagen. Tillige en sær disposition, at han f.eks. bruger Internet.org til at fremme Facebook med.

Jeg stoler stadig ikke på ham.

  • 7
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere