Facebook sætter ind mod falske informationer op til amerikansk valg

Illustration: Alexandru Nika/Bigstock
Den amerikanske internetvirksomhed vil slå ned på opslag, der spreder falske informationer om midtvejsvalget i USA.

Facebook tager nye metoder i brug for at forhindre valgsnyd og spredning af misinformation, der kan have indflydelse på det amerikanske midtvejsvalg i november.

Det skriver Reuters.

Fremover vil det sociale medie sætte ind mod falske informationer om valgkrav samt falske fakta-tjek-rapporter og opslag med lange køer foran de amerikanske valgsteder, der kan have indflydelse på borgernes adfærd op til valget.

Indgrebet mod falske valginformationer udgør et af de få steder, hvor Facebook har sat ind overfor misvisende informationer.

Dog omfatter det ikke et forbud mod andet falsk eller misinformerende indhold, da dette ifølge Reuters vil hæve omkostningsniveauet for Facebook og samtidig stille virksomheden i en sårbar position i forhold til anklager om censur.

Forbuddet mod at sprede falske informationer om valgkrav og stemmemetoder kommer, efter at senatorer har bedt virksomheden redegøre for, hvordan man vil forhindre falske opslag om, at det eksempelvis er muligt at afgive sin stemme via sms-besked - et fupnummer, der tidligere er blevet brugt til at få borgere til at blive væk fra valgstederne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere