Facebook-reklamer skal omgå adblockere

Adblockere vil ikke længere fritage brugere fra reklamer på det sociale medie.

Facebook-brugere med adblocker installeret i browseren vil snart se de samme reklamer, som alle andre.

Det skriver BBC.

Læs også: Facebook vil tracke og målrette reklamer til folk, der ikke bruger Facebook

It-giganten forstår godt, hvis brugere synes, at irrelevante reklamer er irriterende, lyder meldingen fra Facebook. Og også hvorfor brugerne undgår og blokerer for dem:

‘Det har været de bedste muligheder til dato,’ skriver selskabet.

Derfor skal brugerne nu udstyres med ‘kraftig kontrol’ over, hvilke reklamer de ser - for eksempel på baggrund af foretrukne brands.

Læs også: 3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

Til gengæld kommer reklamerne altså frem i browseren - uanset adblocker.

I flere tilfælde har adblock-tjenester taget imod penge fra specifikke virksomheder for af af-blokere dem. Det tilbud har Facebook også fået, men selskabet vil hellere give brugerne magten over reklamerne, lyder det fra virksomheden.

Den populære adblock-tjeneste Adblock Plus kalder i en blog tiltaget for ‘anti-brugere’.

Facebook genererede sidste år en indtjening på 6,2 milliarder dollars - omkring 41 milliarder kroner - på reklamesalg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Virker vel til der kommer en opdatering til diverse Add block programmer. Sådan en fremgangsmåden, er faktisk en af grundene, til at vi bruger og installere dem.

Har kun en enkelt liste, uden opfordringer til at tilgå diverse spil og andet. Skriver og ser kun i 2-3 grupper, og skriver fødselsdagshilsner, så har ikke brug for mere fra FB :-)

Men vil lige advare mod at bruge FB til mobilen, hvis du også vil poste, du kan ikke undgå at FB så tracker dig. Brug en browser på mobilen. Så slipper du også for de 5-15 andre applikationer som FB også installere. Du slipper samtidigt for at din telefon går fra at være lynende hurtigt, til en ustabil og langsom 1 generations telefon.

 • 2
 • 0
#2 Henning Wangerin

Men vil lige advare mod at bruge FB til mobilen, hvis du også vil poste, du kan ikke undgå at FB så tracker dig. Brug en browser på mobilen. Så slipper du også for de 5-15 andre applikationer som FB også installere.

Eller brug en alternativ FB-app som ikke skal have rettigheder til ALT.

Don't ask me hvilen du skal bruge, da jeg ikke er på FB, og har sat diverse facebook-hosts til 127.0.0.1 i /etc/hosts ;-)

/Henning

 • 2
 • 0
#3 Finn Thøgersen

Det lyder som om Facebook nu gør det som alle medie sites umiddelbart kunne gøre, dvs trække reklamerne ind så de serveres fra eget domæne, ie fra facebook.com istedet for cdn.skummel-ad-pusher.com

Det står ethver medie, inkl Version2, frit at gøre det samme - det er den enkleste måde at omgå adblokkere

Og hvis de laver det "rigtigt" kan det blive rigtigt svært at skelne, er facebook.com/is-3C4F-E78B35AA65 en reklame, dit profilbillede eller noget helt tredie ?

Det kræver nok at man internt sætter nogle resourcer af til det, alternativet med direkte adgang fra div ad bureauer til interne net er ikke helt betryggende

Det betyder så at mediet i fremtiden må forventes at få en del af ansvaret når der pludseligt kommer malware i ad strømmen, nøjagtigt som Politikkens Hus hænger på den hvis deres reklamebanner blæser ned og forårsager en ulykke

 • 2
 • 0
#4 Henning Wangerin

Det lyder som om Facebook nu gør det som alle medie sites umiddelbart kunne gøre, dvs trække reklamerne ind så de serveres fra eget domæne, ie fra facebook.com istedet for cdn.skummel-ad-pusher.com

Formodentlig. Og deen ekstra fordel ved det er at så er det "kun" FB som tracker folk når man besøger FB

Når fx. politikken henter skrammel fra myriader af eksterne leverandører ved de alle at du har været på den pågældende side. Hvis de gør det fra deres eget domæne, er det kun dem selv som ved at du har været der - og deres provider, men de kan ikke lige samkøre dit besøg på politikken med det besøg på jv.dk og jp.dk som samme emne.

Jeg har såmen ikke noget imod at der er reklamer på siderne. Min anke er trackingen fra alskens mere eller mindre skumle udbydere. Dropper de trackingen via eksterne providere, og ikke har larmende reklamer (både audio og visuelt) vil jeg da gerne "se" på lidt reklame for at se nogle gratis sider.

/Henning

 • 4
 • 0
#5 Michael Hansen

Virker vel til der kommer en opdatering til diverse Add block programmer.

Det EB kørte med var relativt effektivt, ingen af de store ad blokkere kunne klare at fjerne deres "du bruger en ad-blocker og må nu intet se" overlay, personligt havde det så det resultat er jeg ikke gider spilde tid på deres website overhovedet.

Somewhat related, hvorfor f. har dmi.dk reklamer på deres site, det er en offentligt institution.

Slighty related, bruger personligt ikke fb, så lidt ligeglad, men vil da være glædeligt hvis flere vælger dem fra.

 • 0
 • 0
#6 Henrik Madsen

Det EB kørte med var relativt effektivt, ingen af de store ad blokkere kunne klare at fjerne deres "du bruger en ad-blocker og må nu intet se" overlay, personligt havde det så det resultat er jeg ikke gider spilde tid på deres website overhovedet.

Det virkede på ingen måde effektivt, man smed blot 2 ekstra linier i sin adblocker så den blockede overlay siden og så kunne man fortsætte.

Jeg smed dem selv i, men der er vel intet til hinder for at de nødvendige linier blev tilføjet til det officielle filter fra officiel side.

 • 1
 • 0
#9 Bent Jensen

Som Pointen i min første kommentar. Som forhåbentligt var til at forstå. Det er et våbenkapløb, som udbyder af siderne er dømt til at tabe. Selv hvis de vinder, så taber de. Da man så vil fravælge deres sider.

I den sidste ende, kan man misbruges FB egen app til mobil. Også kun hente ens profilside, og vise den helt for sig selv. Altså et nyt API og ........ Det findes hvis :-) Men mange flere vil nok bruge det, hvis de bliver for slemme. Så igen, de vil tabe under alle omstændigheder.

 • 1
 • 0
#10 Bjørn Agger

"Det EB kørte med var relativt effektivt, ingen af de store ad blokkere kunne klare at fjerne deres "du bruger en ad-blocker og må nu intet se" overlay, personligt havde det så det resultat er jeg ikke gider spilde tid på deres website overhovedet.

Somewhat related, hvorfor f. har dmi.dk reklamer på deres site, det er en offentligt institution.

Slighty related, bruger personligt ikke fb, så lidt ligeglad, men vil da være glædeligt hvis flere vælger dem fra."

Bruger Ghostery til FF og ingen addblocker. Virker perfekt :)

Til eb.dk har jeg hentet Chrome og smidt en noscript på. WinWin ingen reklamer og ingen kommentarer :)

Mvh. Bjørn

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere