Facebook på vej med ‘synes ikke godt om’-knap
Flere af Facebooks brugere har i årevis udtryk et ønske om at få en ‘synes ikke godt om’-knap, men ønsket er flere gange blevet afvist af det sociale medie.
Nu er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg dog blødt op og fortæller, at udviklerne arbejder på en såkaldt 'dislike'-knap, som skal udtrykke ens medfølelse. Det skriver Business Insider.
Forklaringen lyder, at der kan være situationer, hvor en person eksempelvis laver en statusopdatering om et familiemedlems død, hvor der er behov for at udtrykke medfølelse frem for ‘synes godt om’.
Der er altså ikke tale om et Reddit-agtigt system, hvor man kan stemme statusopdateringer op og ned, men snarere om en mulighed for at udtrykke forskellige følelser.
»Folk har brug for at udtrykke empati. Ikke alle øjeblikke er gode øjeblikke,« siger Mark Zuckerberg ifølge Business Insider.
Tidligere var forklaringen ellers en anden fra Facebook-ledelsen. Den forhenværende tekniske direktør Bret Taylor kaldte ligefrem knappen for en direkte dårlig idé med 'en masse uheldige konsekvenser'.
Blandt andet kan en ‘synes ikke godt om’-knap medføre online-mobning, sagde han til Tech Radar:
»Jeg har en fornemmelse af, at hvis der er en ‘dislike’-knap, så vil du ende med at få negative sociale aspekter ud af det. Hvis du vil ‘dislike’ noget, så burde du nok skrive en kommentar i stedet, for der er sandsynligvis et ord for det, du gerne vil sige.«
Ikke desto mindre arbejder Facebook i øjeblikket på den nye knap, som firmaet forventer at lancere snart.
»Det er overraskende kompliceret at lave en interaktioner, der skal være simple,« siger Mark Zuckerberg.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.