Facebook overvejede at tage betaling for adgang til Graph API

Illustration: MI Grafik
Retsdokumenter afslører, at Facebook i 2012 overvejede at kræve betaling for deres opgørelser af brugerdata.

I 2012 overvejede Facebook, at tage betaling for deres primære opsamling af brugerdata, Graph API. Virksomheder skulle betale omkring 1,6 million kroner for adgang. Det viser em række retsdokumenter, som var så elendigt overstregede, at man med et almindeligt tekstbehandlingsprogram, har kunnet aflæse den censurerede tekst.

Det skriver Ars Technica

Det vides ikke, hvor længe Facebook overvejede direkte at sælge bruger data, men planerne blev aldrig gennemført. Istedet er der fortsat gratis adgang til Graph API. Ifølge Facebook er den stadig en central del af det sociale medie, og alle produkter interagerer med programmet. Det vides heller ikke, om den købte version, ville give yderligere indsigt i brugerdata.

En tidligere version af Graph API, som også dengang var gratis, gav større indblik i brugerdata, Den version blev ændret i 2014 og helt fjernet i 2015.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder