Facebook opdager forsøg på at påvirke amerikansk midtvejsvalg

Illustration: ramona georgescu / Bigstock
Ny kampagne på Facebook minder om tidligere russiske forsøg på at påvirke præsidentvalget.

Facebook har lukket 32 grupper og sider på Facebook, som de mener forsøgte at påvirke det nordamerikanske midtvejsvalg til november.

Facebook deler ikke information om, hvem aktørerne bag kampagnen er, men både politikere og efterretningsfolk i landet fremhæver ligheden med Ruslands tidligere forsøg på at påvirke det amerikanske præsidentvalg, skriver Reuters.

Der er dog ikke evidens nok til at sige, at det endegyldigt er Rusland, fortæller anonyme efterretningsfolk til Reuters.

Læs også: Putin foreslår, at USA og Rusland sammen efterforsker valg-hack mod USA

Don't feed the trolls

The Atlantic Council's Digital Forensics Lab så opslagene fra de pågældende grupper, inden de blev fjernet, og fortæller Reuters, at de både i sprog og metode minder meget om de Facebook grupper og "trolls," som det russiske Internet Research Agency skulle have stået bag under valget for to år siden.

Opslagene havde konsekvente stavefejl og fokuserede på polariserende emner inden for amerikansk kultur. En mand, der påstår at være administrator fra en af de nu lukkede grupper fortæller Reuters, at han blev inviteret til at styre siden af en person, han kun kendte via Facebook.

I februar blev den gruppe, der kaldes en troldefabrik, samt 13 russiske statsborgere tiltalt for forsøg på at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016, der gav Donald Trump magten i landet.

Facebook mener selv, at der var en russisk kampagne for at påvirke præsidentvalget, men er blevet mødt med kritik for ikke at have gjort nok for at stoppe det af politikere verden over. Rusland benægter, at de har forsøgt at påvirke det amerikanske valg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Matthias Smed Larsen

Ikke overraskende er grupper drevet af rigtige personer også blevet ramt: https://gizmodo.com/facebook-censors-u-s-activists-after-falsely-claimin...

Hele "fake news"-narrativet er problematisk. Ikke fordi misinformation ikke eksisterer, men fordi omfanget ofte er så småt men blæses ud af proportioner. Ydermere bruges det nu som begrundelse for censur-lovgivning i eks. Frankrig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere