Facebook og Microsoft samarbejder med universiteter om teknologi til at spotte deepfakes
Facebook lancerer sammen med Microsoft og en række amerikanske universiteter konkurrencen 'Deepfake Detection Challenge'. Organisationerne bag håber, at konkurrencen bidrager med at udvikle open source-teknologi til bedre at opdage, når kunstig intelligens har været brugt til at ændre videoer i håb om at mislede seeren.
Det skriver Interesting Engineering.
Facebook sætter 10 millioner dollars (ca. 67 mio. kroner) af til konkurrencen og vil gøre datasæt med ansigter samt videoer tilgængelige for deltagerne. Ingen data fra verdens største sociale medie vil dog blive brugt, siger Facebooks teknologidirektør, Mike Schroepfer.
»Deepfake-teknologier, hvor realistiske AI-genererede videoer af rigtige mennesker, der gør og siger fiktive ting, har betydelige implikationer i forhold til at afgøre legitimiteten af den information, der bliver præsenteret online. Alligevel har branchen ikke et godt datasæt eller benchmark til at detektere dem,« fortæller Facebooks teknologidirektør, Mike Schroepfer, i et blogindlæg, som fortsætter:
»Vi vil fremme mere forskning og udvikling på det her område og sikre, at der er bedre open source-værktøjer til at opdage deepfakes.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.