Facebook øger brugen af kunstig intelligens

Illustration: Voice of America / Public Domain
Facebook erstatter hjemsendte moderatorer med kunstig intelligens. Ifølge en ekspert i misinformation, øger beslutningen risikoen for fejl.

For at har skruet op for brugen af kunstig intelligens, for at erstatte hjemsendte moderatorer. Det betyder at der nu i langt højere grad, er algoritmerne der opsporer og fjerner problematisk indhold Det fortæller Nick Clegg, Facebooks kommunikationschef, politiske chef, til Politiken.. Beslutningen kan ifølge en ekspert øge risikoen for fejl.

»Automatisering øger risikoen for fejl. Både, at der ikke bliver fjernet nok, men også den anden vej, hvor brugere får at vide, at det, de deler, ikke overholder Facebooks standarder. I de forgangne uger har tusinder fået at vide, at det, de havde delt på Facebook, ikke overholdt retningslinjerne – det gjaldt delinger af artikler fra velsete medier såsom National Geographic og Buzzfeed (amerikansk internetmedie, red.). Jeg blev også stoppet i at lave opslag. Det gik så galt, at Facebook undskyldte,« siger Johan Farkas, der forsker i misinformation ved Malmø universitet, til Politiken.

Ifølge Nick Clegg bliver systemet hele tiden bedre, og det betyder, at de fejl der tidligere har givet problemer ikke nødvendigvis vil opstå i fremtiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere