Facebook øger brugen af kunstig intelligens

8. april 2020 kl. 09:35
Fake News
Illustration: Voice of America / Public Domain.
Facebook erstatter hjemsendte moderatorer med kunstig intelligens. Ifølge en ekspert i misinformation, øger beslutningen risikoen for fejl.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For at har skruet op for brugen af kunstig intelligens, for at erstatte hjemsendte moderatorer. Det betyder at der nu i langt højere grad, er algoritmerne der opsporer og fjerner problematisk indhold Det fortæller Nick Clegg, Facebooks kommunikationschef, politiske chef, til Politiken.. Beslutningen kan ifølge en ekspert øge risikoen for fejl.

»Automatisering øger risikoen for fejl. Både, at der ikke bliver fjernet nok, men også den anden vej, hvor brugere får at vide, at det, de deler, ikke overholder Facebooks standarder. I de forgangne uger har tusinder fået at vide, at det, de havde delt på Facebook, ikke overholdt retningslinjerne – det gjaldt delinger af artikler fra velsete medier såsom National Geographic og Buzzfeed (amerikansk internetmedie, red.). Jeg blev også stoppet i at lave opslag. Det gik så galt, at Facebook undskyldte,« siger Johan Farkas, der forsker i misinformation ved Malmø universitet, til Politiken.

Ifølge Nick Clegg bliver systemet hele tiden bedre, og det betyder, at de fejl der tidligere har givet problemer ikke nødvendigvis vil opstå i fremtiden.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger