Facebook: Nu har vi lige så meget kode som Windows

2. maj 2013 kl. 13:219
Mængden af kodelinjer bag Facebooks tjenester er nu på niveau med Windows. Men 20-40 millioner linjer kode er bestemt ikke en fordel.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook.com ser måske ikke ud af så meget, når man besøger den - men nedenunder ligger enorme mængder kode til at køre hele tjenesten. Faktisk har Facebook-platformen nu cirka samme antal kodelinjer som Windows-styresystemet.

Sådan lyder det fra Joel Pobar, der leder Facebooks udviklingsarbejde, og da han tidligere har arbejdet med Windows, ved han om nogen, om sammenligningen holder. Det skriver Wired.com.

Det er dog stadig en hemmelighed, hvor mangle linjer kode der indgår i både Facebook og Windows, men Windows XP blev engang opgjort til 45 millioner kode, og Facebook har tidligere hintet i retning af 20 millioner linjer. Det er også et åbent spørgsmål, hvad Facebook tæller med i opgørelsen.

Det monstrøse omfang af Facebook-platformen understreger, at tjenesten på flere måder er et styresystem i sig selv, hvor andre kan køre alverdens applikationer. Men at have en stor kodebase er ikke i sig selv et kvalitetstegn, lyder det fra Sam Schillace, der blandt andet tidligere har udviklet Google Docs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vurderer, at Facebooks hastige innovationstakt og kultur ikke har gjort meget for at skære koden ned til det mindst mulige. Antallet af kodelinjer kunne nok halveres hos Facebook med mere elegante metoder, mener han.

Af samme grund er softwareudviklingen hos Facebook nu i høj grad lagt i hænderne på folk, som tidligere var hos Microsoft, Oracle og andre firmaer med store mængder kode. Det er nemlig en disciplin i sig selv at navigere i kodebaser så store, at ingen enkeltpersoner kan overskue dem. Og samtidigt bliver det sværere at ændre kursen, jo større ’skibet’ er.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
3. maj 2013 kl. 11:25

Lad os også bruge Ken Thompson i vores appel til autoriteter:

"One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code."

8
3. maj 2013 kl. 11:22

Det er værd at mindes historien om QuickDraw hos Apple i 1980'erne. Helten Bill Atkinson skrev -2000 på ugeformularen om hvor meget kode han havde produceret. Koden var bagefter meget bedre.

Sehttp://www.computerhistory.org/atchm/macpaint-and-quickdraw-source-code/

How do you measure programmer productivity? When the Lisa team was pushing to finalize their software in 1982, project managers started requiring programmers to submit weekly forms reporting on the number of lines of code they had written. Bill Atkinson thought that was silly. For the week in which he had rewritten QuickDraw’s region calculation routines to be six times faster and 2000 lines shorter, he put “-2000″ on the form. After a few more weeks the managers stopped asking him to fill out the form, and he gladly complied.

7
3. maj 2013 kl. 09:51

“Measuring programming progress by lines of code is like measuring aircraft building progress by weight.”

Eller for at citere Mark Twain:

"I apologize for the length of this letter. If I had had more time, it would have been shorter".

Passer fint på programmer også.

10
3. maj 2013 kl. 11:33

Sehttp://wiki.answers.com/Q/Who_said_I_am_sorry_to_have_written_such_a_long_letter_but_I_did_not_have_time_to_write_a_short_one

George Bernard Shaw did not say it, it was Mark twainhttp://thinkexist.com/quotation/i_didn-t_have_time_to_write_a_short_letter-so_i/338386.html

The earliest attributable use of this phrase was by Blaise Pascal (1623-1662). Abraham Lincoln also later used it, I'm pretty sure before Mark Twain. Shaw was at best fourth.

og derved passer det endnu bedre til programmering :-)

6
2. maj 2013 kl. 18:59

For som før nævnt, så er det da ikke kvantitet, men kvalitet.

Det er virkelig naivt at overlade så megen af vores kommunikation, til et firma, hvis du spørger mig. Kan virkelig ikke se hvad det er de tilbyder, som er så fantastisk ...

Kommunikationen skal være decentraliseret - om det så er en IM-klient med kommercielle rødder, det er jeg ligeglad med ...

3
2. maj 2013 kl. 15:01

f.eks.

  1. <?php
  2. if($a){
  3. $a = false;
  4. }else{
  5. $a = true;
  6. }?>
kontra:
  1. $a = !a;

4
2. maj 2013 kl. 16:33

</p>
<p>$a = !a;</p>
<p>

Jeg er ikke nogen ørn til PHP, men smuttede der ikke et '$'-tegn i den ellers meget fornuftige omskrivning ?

5
2. maj 2013 kl. 18:01

Det er reelt ik så meget, de har vel omkring 10.000 udviklere ansat - det svarer altså til at hver udvikler har produceret ca. 4000 linjer produktionskode.

Facebook laver mange projekter som ikke decideret er websitet - bl.a. adskillige projekter som nu hører under Apache, herunder en distribueret database Apache Cassandra. De tæller formentlig kode fra alle disse projekter med også.

Sammenligningen med Windows' kodebase er dog lidt sær - de 2 kodebaser er svært sammenlignelige og Windows' er helt sikkert også vokset en del siden XP - der er bl.a. inkluderet .NET frameworket, ny renderingsengine osv. siden, det tæller helt sikkert også godt med opad og ikke mindst i Windows 8 med hele Metro enginen også.

2
2. maj 2013 kl. 14:58

At prale med antallet af kodelinier?