Facebook: Muleposer med nøgne kvinder bryder vores regler

16. oktober 2017 kl. 08:447
Facebook udelukker nonprofitorganisations reklame, fordi de viste billeder af en mulepose med to stregtegninger af nøgne kvinder, der danser. Kunstneren bag muleposen ville fremme et positivt kropsbillede og selvtillid blandt kvinder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En stregtegning af to nøgne, dansende kvinder er mere, end hvad Facebook kan tillade. Derfor er en nonprofitorganisations, The Victorian Women’s Trusts, reklame for en mulepose med en illustration af dansende kvinder uden tøj blevet udelukket fra det sociale medie.

Det skriver the Guardian - hvor du også kan se et billede af muleposen med de dansende damer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men fordi der er tegnet nøgenhed på muleposen, må den ikke vises på Facebook. Heller ikke selv om det ikke er seksuelt, siger en talsmand fra Facebook til the Guardian.

Kunstneren bag billedet, Frances Cannon, har på ingen måde ment det som kontroversielt, men derimod selvtillidsopbyggende og til at fremme et positivt selvbillede og selvkærlighed for kvinder.

Opdatering kl 11:00: Det er ikke organisationen, som er udelukket, men reklamen, ifølge the Guardian. Nærværende journalist har dog lige tjekket deres Facebook-side og kan nu igen se billeder af muleposen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
16. oktober 2017 kl. 16:22

Det er ikke sådan det fungerer

Nogen laver en tjeneste, hvis den er god hopper folk derover

Så hvis du vil lave et alternativ er det bare om at komme igang og håbe på at der er nok brugeren der hopper

6
16. oktober 2017 kl. 14:28

Det er så her vores politikere burde træde til. Lovgivning burde give de fornødne spilleregler, også selvom FB er privat virksomhed. Men da alle politikere er fanget og forgabt i facebook kommer det ikke til at ske

5
16. oktober 2017 kl. 12:01

Hvorfor sletter personer og organisation ikke deres profiler og kommer videre?

Facebook har for længst nået det punkt hvor man mere melder sig ud end at man melder fra. Brugerne vil være der hvor brugerne er, og virksomhederne er nødt til at være der hvor kunderne er.

Det er helt sikkeret et problem, men det kan næppe løses ved at man prøver at starte en "løsrivelsesbevægelse". Alt for mange har allerede krydset Facbooks event horizon. Skal man endelig lave et alternativ skal det gøres parallelt med Facebook, og så skal der i øvrigt en ordentlig portion held til at få succes med det.

4
16. oktober 2017 kl. 10:56

Er det uendelige brok over Facebook virkelig konstruktivt? Føler I Facebook-brugere, at det er kampen værd? Hvorfor sletter personer og organisation ikke deres profiler og kommer videre? Det ville give plads til bedre alternativer.

3
16. oktober 2017 kl. 10:04

Facebook har ikke udelukket (banned) Victorian Women’s Trust. De har udelukket en annonce fra dem.

2
16. oktober 2017 kl. 09:59

Gad vide om det var muligt af facebook kunne sætte alle de der "skrækkelige" ting til kun af blive vist i alle andre lande end USA

så ville der ikke være så mange der ville syntes af facebook var mærkelig og USA kunne i fred fortsætte med deres mærkeligheder uden af forstyrer os andre med den

1
16. oktober 2017 kl. 09:39

Rigtig mange hjemmesider og mobile apps mv tilbyder login med Facebook-profil. Hvis nu Facebook af en eller anden grund ser sig sure på sådan en hjemmeside/app, så kan de vel lukke for login fra den ene dag til den anden? Især for apps kan dette være problematisk da mange har brugt en hel del penge i diverse spil hvor de så reelt helt mister adgangen til det.