Facebook mister millioner af unge brugere

Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Verdens største sociale medie styrtbløder unge brugere. Tal fra USA viser, at millioner af unge fravælger det sociale medier til fordel for konkurrenterne.

9,9 pct. af amerikanske facebookbrugere i alderen 12 til 17 år valgte i 2017 at droppe det sociale medie.

Det skriver Recode.

Læs også: Tidligere ansatte går sammen: Vil beskytte børn mod Facebook og Google

Det er eMarketer, der har undersøgt Facebooks brugertal, og i følge dem, markerede 2017 en ærgelig milepæl for Facebook, da det var første år, hvor de havde et forventet fald i antallet af brugere i en målgruppe - og det fald endte med at være tre gange så stort som forventet.

Det skal i den forbindelse nævnes, at der også i 2016 var et lille fald på 1,5 pct. i af brugere i alderen 18-24, der dog ikke var forventet.

Meget unge brugere

Der ses også et fald på 9,3 pct i antallet af brugere under 11 år - på trods af, at Facebooks letomgængelige regler faktisk kræver, at man er mindst 13.

Kigger man på alle amerikanske brugere under 25, så mistede Facebook i alt 2,8 millioner brugere, og det anslås, at de unge i stedet går over til SnapChat eller Instagram, hvor det er lettere at styre, hvor meget (eller lidt) der bliver gemt på dem.

Som nævnt er tallene fra eMarketer - og ikke fra Facebook selv, så om de er fuldstændigt nøjagtige er svært at sige, men det er tydeligt, at hvis Facebook ikke finder en måde at fastholde de unge brugere, så ender den som en halvdød platform for onkler, kollegaer og folk over 25 år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mads Thomsen

Styrtbløder er måske en lidt hård udmelding. Men de siver, ser det ud til. Dog ikke kun til konkurrenterne, da Instagram jo stadig er ejet af Facebook. Måske ligegyldige statusopdateringer endelig er ved at være blevet en anelse uinteressante. Spændende om Suckerberg kan holde liv i sin reklame forretning.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere