Facebook og Microsoft samarbejder med universiteter om teknologi til at spotte deepfakes

Illustration: Jakob Møllerhøj
Deepfake Detection Challenge skal fremme udviklingen af open source-værktøjer til at registrere deepfakes.

Facebook lancerer sammen med Microsoft og en række amerikanske universiteter konkurrencen 'Deepfake Detection Challenge'. Organisationerne bag håber, at konkurrencen bidrager med at udvikle open source-teknologi til bedre at opdage, når kunstig intelligens har været brugt til at ændre videoer i håb om at mislede seeren.

Det skriver Interesting Engineering.

Læs også: Deepfakes forventes at blive næste trin i »informationskrig«

Facebook sætter 10 millioner dollars (ca. 67 mio. kroner) af til konkurrencen og vil gøre datasæt med ansigter samt videoer tilgængelige for deltagerne. Ingen data fra verdens største sociale medie vil dog blive brugt, siger Facebooks teknologidirektør, Mike Schroepfer.

»Deepfake-teknologier, hvor realistiske AI-genererede videoer af rigtige mennesker, der gør og siger fiktive ting, har betydelige implikationer i forhold til at afgøre legitimiteten af den information, der bliver præsenteret online. Alligevel har branchen ikke et godt datasæt eller benchmark til at detektere dem,« fortæller Facebooks teknologidirektør, Mike Schroepfer, i et blogindlæg, som fortsætter:

»Vi vil fremme mere forskning og udvikling på det her område og sikre, at der er bedre open source-værktøjer til at opdage deepfakes.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere