Facebook lukker tyrkisk Muhammed-krænkende side

Facebook følger ifølge BBC rettens ordrer i Tyrkiet og lukker en side, som ifølge en dom krænker profeten Mohammed.

BBC erfarer at Facebook har efterkommet en tyrkisk dom, som forlanger at en side, som krænker Profeten Muhammed, bliver blokeret.

Hvis ikke Facebook havde efterkommet dommen, havde retten truet med at blokere hele det sociale for samtlige 40 millioner tyrkiske brugere.

Facebook har nægtet at kommentere, men de har en politik om at blokere indhold i et land, hvis det bryder den lokale lov.

Facebook udgiver en rapport med forespørgsler fra regeringer rundt om i verden, hvor den seneste, som dækker perioden januar til juni 2014 viser, at der har været 1893 indholdsrestriktioner i Tyrkiet i den periode.

I samme periode har Tyrkiet midlertidigt blokeret Twitter og Youtube.

»Det kan godt være, at de her virksomheder er USA-baseret, men deres brugere er globale – de er nødt til at respektere lokale traditioner og vaner. De er forpligtede til at følge landets love – nøglen er gennemsigtighed,« siger cybersikkerhedsekspert, professor Alan Woodward fra Surrey University.

Ifølge Amnesty International er en af tyrkiets største aviser, Cumhuriyet, under efterforskning af de tyrkiske myndigheder efter de offentliggjorde nogle tegninger fra det franske magasin, Charlie Hebdo, som følge af massakren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere