Facebook lukker hundredevis af »uægte« sider med forbindelse til Iran

Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Facebook har slettet hundredevis af sider og facebookkonti, for være »uægte« og koordineret sprede iransk propaganda.

Facebook har netop lukket 783 sider, grupper og brugerkonti efter mistanke om at de er »involveret i koordineret uægte ageren med forbindelse til Iran«. Det skriver Ars Technica

Ifølge Facebook er nogle af de lukkede brugerkonti oprettet helt tilbage i 2010.

»Aktiviteten var styret fra Iran, genbrugte i nogle tilfælde indhold fra iranske statsmedier og var involveret i uægte opførsel målrettet folk verden over,« skriver Nathaniel Gleicher, chef for retningslinjer for cybersikkerhed ved Facebook. Efterfølgende har han uddybet, at det ikke vides med sikkerhed, om siderne var kontrolleret af styret i Iran eller af individer som ønskede at sprede Iranske nyheder.

De »uægte« konti slettes kun fem måneder efter en tilsvarende sletning af hundredevis af iranske konti. Twitter har netop offentliggjort tilsvarende fund af iranske stråmands-konti.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tom Paamand

... omend det ikke vides om siderne blot var kontrolleret af individer som ønskede at sprede iranske nyheder. Begrundelsen skulle være brud på Facebooks regel : You may not use our Products to do or share anything ... misleading. Modsat har Facebook igen og igen afslået at stoppe spredning af præsident Trumps coordinated inauthentic behavior - men fastholder, at der ikke ligger politiske overvejelser bag denne skelnen.

  • 1
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere