Facebook 'likes' hjælper Bing med at vise dig relevante sider

Hjemmesider, som dine Facebookvenner 'Synes godt om', er siden sidste år blevet opprioriteret i søgemaskinen Bing, hvis de var relevante for din søgning. Men Microsoft vil i fremtiden trække mere på det sociale netværks muligheder i søgemaskinen.

Dine venner fra Facebook skal i højere grad inddrages og hjælpe dig med at finde frem til det, som du søger. Den filosofi indledte Microsoft sidste år, da de indgik et samarbejde med Facebook om, at Bing-søgemaskinen kunne foretage søgninger blandt de hjemmesider, som brugenes Facebook-venner havde markeret som 'Synes godt om'.

På baggrund af det voksende samarbejde mellem Microsoft og Facebook, så fortsætter Microsoft videre ud af det tankespor, og har planer om at lave hvad de kalder for et internettets 'kollektive IQ'.

Her vil man samle de artikler og emner, som flest Facebookbrugere 'Synes godt om', uanset om man er venner med dem eller ej. Det skriver SFGate.com.

Desuden vil virksomheden introducere en såkaldt 'samtalesøgning', hvor brugere lettere kan bede deres venner om hjælp med at træffe en beslutning.

Hvis du for eksempel søger på 'Paris' i Bing, så vil søgemaskinen vise dig de Facebookvenner, der faktisk bor i Paris. Tanken er så, at du herfra vil kunne spørge din ven om de ting, du gerne vil vide om Paris.

For en søgemaskine skal ifølge Microsoft, ikke bare være et værktøj til at finde informationer - det skal være 'en beslutningsmaskine'.

?Du bruger dine venner offline til at træffe beslutninger, i det store og det små. Nu kan du have den samme oplevelse online,? udtaler Stefan Weitz, der er direktør for Bing.

Læs mere om Microsofts og Facebooks samarbejde her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere