Kongen af sociale medier, Facebook, er nu i gang med at udvikle sit eget operativsystem, kan blandt andre mediet TechCrunch fortælle.
I et interview med The Information (kræver abonnement) røber Facebooks vicedirektørfor hardware Andrew Bosworth, at selskabet ønsker at løsrive sig fra andre operativsystemer for at sikre sine egne platforme i fremtiden.
Har ikke tillid til konkurrenterne
»Vi vil sikre os, at den næste generation har plads til os. Vi tror ikke, vi kan stole på, at markedet eller konkurrenterne vil sikre, at dette er tilfældet. Så vi kommer til at gøre det selv,« sagde Bosworth.
Det nye operativsystem skal bygges fra bunden, og med på holdet har Facebook fået Mark Lucovsky, som var en af hovedpersonerne bag udviklingen af Microsofts Windows NT i sin tid.
Operativsystemet er ganske vist ikke ment som en direkte konkurrent til Android for kørsel af egne apps, men som en af komponenterne i en stor satsning og investering i egen hardware og teknologi fremover.
Blandt disse satsninger er AR-teknologi – augmented reality – som siges at være blandt de teknologier, som det nye operativsystem er specifikt beregnet på. Det er velkendt, at Facebook har store ambitioner inden for AR-teknologi.
Bygger nyt stort campus
Facebook er ifølge The Information også i gang med at planlægge sine egne chipsløsninger som led i investeringerne. Kilder fortæller The Information, at der også arbejdes på en stemmeassistent svarende til Apples Siri og Microsofts Cortana.
Selskabet er nu i gang med at bygge et nyt campus på over 70.000 kvadratmeter og plads til 400 ansatte, som skal arbejde specifikt med selskabets hardwaresatsning fremover.
Facebook har som bekendt allerede investeret i hardware, blandt andet gennem sit opkøb af Oculus VR, som står bag de velkendte VR-briller Oculus Rift, og det nye operativsystem vil nok også få en rolle på dette område.
Flere detaljer om Facebooks satsninger vil formentlig dukke op i den kommende tid.
Artiklen er fra digi.no.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.