Facebook lancerer ny Skype-videochat - med Microsofts hjælp

Partnerskabet mellem Facebook og Microsoft bliver stærkere i kampen mod den fælles fjende Google. Nu bliver Microsofts nye indkøb, Skype, brugt til videochat på Facebook.

Rygtet var løbet i forvejen, så det var ikke nogen stor overraskelse, da Facebook onsdag præsenterede den seneste nyskabelse: Videosamtaler ved hjælp af Skype.

Modsat normal brug af Skype skal man ikke installere software på computeren på traditionel vis for at få gang i videosamtalen. Det klares automatisk, og det kræver kun to klik at komme i gang, skriver Informationweek.

Tiltaget er samtidig et tydeligt signal om en stadigt stærkere alliance mellem Facebook og Microsoft. Det skriver Cnet.com.

Microsoft købte Skype i maj måned, og samme dag den aftale blev meldt ud, var Skypes amerikanske direktør Tom Bates på besøg hos Mark Zuckerberg, direktør for Facebook, fortalte han på pressemødet onsdag.

Samarbejdet mellem Microsoft og Facebook går tilbage til 2007, hvor Microsoft købte 1,6 procent af Facebook for 240 millioner dollars. Med tiden er det blevet til samarbejde om reklamer på nettet, og Microsofts søgemaskine Bing bruger nu data fra Facebook til at prioritere søgeresultater, som er populære i en persons vennekreds.

Ved at koble Skype til Facebook kan de allerede imponerende 600 millioner brugere hos Facebook blive udvidet til endnu flere. Skype har nemlig også over 600 millioner brugere, og selvom der er overlap, giver samarbejdet en endnu større dækning af kloden.

Også Microsoft har planer om at integrere Skype med en række af sine produkter, blandt andet Outlook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter H. Rankin Hansen

Min eneste kommentar til Facebooks nye tiltag er, "og hvad så". Glæder mig til Google åbner deres + tjeneste, for så går der meget kort tid før min Facebbok profil er fortid.

Facebook har gentagne gange vist, at de ikke respekterer brugerne. Det vil nye tiltag næppe lave om på.

  • 4
  • 1
#6 Henrik Moeslund

Har lige skypet med konen der er i Orlando, over en hotel net forbindelse og Skype virkede af h.... til. Dårlig lyd elendig billed. Så slog vi over på video funktionen på vores Gmail og det var helt fantastisk. Forskellen var virklig stor. Så jeg ser mere frem til Google+ end en ned-skalleret Skype forbindelse på FB.

  • 1
  • 1
#7 Svend Eriksen
  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere