Facebook kan vise dig billeder af dine kvindelige venner - men ikke de mandlige

Illustration: eskay lim, BigStock
Er Facebooks søgefunktion kønsdiskriminerende? »Photos of my female friends« er en reel funktion på Facebook, mens »photos of my male friends« ikke findes.
Illustration: Facebook

Taster du »photos of my female friends« ind i søgefeltet på Facebook, kvitterer søgefunktionen med en fast side kun med billeder af dine kvindelige Facebook-venner.

Søger du derimod på »photos of my male friends«, behandler Facebook det som en tilfældig søgeforespørgsel og vender altså ikke tilbage med en dedikeret side med billeder af dine mandlige Facebook-venner.

Det skriver teknologimediet TNW.

Version2 kan bekræfte det, der ligner en teknisk fejl, ved at efterprøve de to simple søgninger på Facebook.

Siden med billeder af ens kvindelige Facebook-venner ligger på url’en https://www.facebook.com/search/me/friends/females/intersect/photos-of.

Derfor skulle man tro, at url’en https://www.facebook.com/search/me/friends/males/intersect/photos-of ville vende tilbage med den mandlige pendant. Men den side findes slet ikke på Facebook.

Det er den kendte white-hat hacker Inti De Ceukelaire fra Belgien, der opdagede særheden og tweetede om den.

Illustration: Twitter
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Gert G. Larsen

Måske er det blot baseret på brugernes anvendelse? Det gør vel ikke at systemet er ondt i sig selv. Det er ligesom når der frigives en ny chatbot, og den efter kort tid er en led bandit. Det er ikke algoritmerne. Det er brugernes input. Det siger mere om os brugere og mennesker, end om maskinerne og websiderne.

 • 1
 • 1
#8 Bjarne Nielsen

Jeg håber ikke du har kvinder ansat.

Come on. Synspunktet om at kvinder generelt er kønnere at se på end mænd har for det første dybe kulturelle rødder, for det andet, så må vi antage at det deles af de fleste mænd og af mange kvinder. Her kunne vi mænd sikkert også gøre mere selv.

Samtidigt er arbejdspladsen et af de store steder for mennesker (efter kompatibel kønslig præference) at mødes, men det betyder ikke, at man ikke kan og skal være professionel i arbejdstiden.

At det så er kulturelt betinget at kvinder i alt for høj grad overvejende vurderes på deres udseende, og også af dem selv, er problematisk i sig selv. Men det er en anden snak.

 • 2
 • 0
#10 Toke Herkild

Der er altså stor forskel på hvorledes der søges på female og male, og hvilke resultater der vil komme på de 2 søgninger.

Ved søgning på female, vil male ikke komme med i resultatet da male ikke indeholder fe. Hvorimod der ved søgning på male, vil være resultater med både male og female,, da male er en subpart af female.

Så det er en lettere søgt nyhed.

 • 1
 • 0
#11 Yoel Caspersen Blogger

Ud fra det foreliggende, så mener jeg at Facebook har et forklaringsproblem. Eller rettere lige har fået et mere til den alt for store mængde af forklaringsproblemer, så vi stadig venter på svar på.

Hvis vi nu lige husker, hvordan Facebook egentlig opstod, giver funktionen rigtig god mening. En bumset incel satte sig for at lave en hot-or-not-afstemning baseret på billeder af piger, han havde scrapet fra online årbøger på universitetet, og så tog det ellers fart derfra.

Facebook er aldrig rigtigt sluppet af med den underliggende vibe af creepiness.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere