Facebook-investorer vil udskyde end-to-end-kryptering

Illustration: Facebook.com
Facebook har planer om at end-to-end-kryptere alle samtaler på Facebook og Instagram. Dårlig ide, siger flere investorer, der ser en risiko for, at platformene i så fald vil blive brugt til for eksempel misbrug af børn.

Facebook har planer om at kryptere brugernes data i langt højere grad, når de eksempelvis bruger Facebooks ’Messenger’-app. Det skal sikre brugernes privatliv og data.

Den plan er en gruppe investorer dog ikke vilde med, da de frygter, at end-to-end-kryptering vil gøre det så godt som umuligt at finde frem til udnyttelse af børn, skriver BBC.

Læs også: Facebooks rapporterer om forbedring af “hate speech” algoritmer

Aktionærerne vil derfor have det amerikanske gigantmedie til at udskyde planerne om en end-to-end-kryptering, indtil bestyrelsen har undersøgt risikoen nærmere.

Håbet er, at der vil komme en rapport fra bestyrelsen i februar 2021, som adresserer de udfordringer, der kan opstå.

Årligt investormøde afholdes online

På grund af Corona-pandemien, kommer det årlige investormøde til at foregå virtuelt. Investorerne kommer dog stadig til at kunne stemme og høre nærmere om ledelsen planer.

Det er dog sådan, at Mark Zuckerberg og enkelte andre ledere sidder på flertallet af de stemmeberettigede aktier og derfor har flertal.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt skal definere ytringsfriheden på Facebook

Protesterne mod krypteringen forventes derfor ikke at gå igennem.

Mark Zuckerberg har nemlig siden marts 2019 givet udtryk for, at han gerne så en end-to-end-kryptering af chat-funktionerne på både Facebook og Instagram i samme stil som på Whatsapp, der i øvrigt også ejes af Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere