Facebook, Instagram og Whatsapp oplever historisk lang afbrydelse og ustabilitet

Illustration: Bigstock
Facebook og to Facebook-ejede platforme har alle være ude for ustabilitet og afbrudt service onsdag aften og natten til torsdag. Det er en af de længste serviceafbrydelser i Facebooks historie

Facebook var onsdag aften og natten til torsdag utilgængeligt i store dele af verden. Det samme var tilfældet for både Instagram og Whatsapp, som begge er ejede af Facebook.

Brugere rapporterer, at Facebook nu virker igen, og det samme melder hjemmesiden Down for Everyone Or Just Me?, men på Facebooks driftsside for udviklere, er status på platformen stadig delvist nedbrud, og har i skrivende stund været det i 19 timer.

Ikke et hackerangreb

Da udfaldet var værst, ramte det også Facebooks egen driftsstatus-side, hvilket fik det sociale medie til at gå til konkurrenten Twitter for at give statusopdateringer. Virksomheden skrev fra sin Twitter-konto, at nedetiden ikke skyldes et distributed denial of service (DDOS)-angreb.

Roland Dobbins, som er ingeniør hos netværksvirksomheden Netscout beskrev til mediet USA Today problemet som en »trafikprop« på internettet, og tech-mediet Tech Crunch rapporterede, at der muligvis er tale om en fejl i BGP-protokollen (border gateway protocol), som router trafik mellem netværk på internettet.

Desperation efter net-fix

Frustrerede brugere tog også til Twitter for at brokke sig over, og dele memes om, deres manglende adgang, blandt andet via hashtagget #facebookdown.

Illustration: Ukendt / Fair Use

Flere medier rapporterer også, at Whatsapp-konkurrenten Telegram fik tre millioner nye brugere i løbet af Whatsapps nedetid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Danny Kaae

Jeg synes ellers jeg kunne læse et sted de var i gang med at lave vedligeholdelse på deres databaser og at det skulle være årsagen til at facebook var nede. For mit eget vedkommende var det under 1 time at facebook var utilgængelig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere