Facebook indrømmer rolle i vold mod rohingyaer i Myanmar

Illustration: Flickr
Virksomheden kunne have gjort mere for at bekæmpe tilskyndelser til vold, konkluderer rapport, som Facebook har bestilt.

Facebook indrømmer, at der ikke blev gjort nok for at forhindre tilskyndelser til vold og hadefulde ytringer på virksomhedens platforme i Myanmar.

Det skriver The Guardian.

Indrømmelsen kommer, efter at en rapport bestilt af Facebook konkluderer, at virksomheden kunne have gjort mere i forbindelse med den virale hadtale i Myanmar, der primært var rettet mod den muslimske befolkningsgruppe rohingyaerne og førte til 'offline-vold'.

Læs også: Facebook fjerner Myanmars militær fra platforme efter anklager om folkedrab

»Facebook er blevet et middel for dem, der ønsker at sprede had og forårsage skade, og indlæg er blevet kædet sammen med offline-vold,« står der blandt andet i rapporten, der er lavet af den amerikanske ngo Business for Social Responsibility (BSR).

I et blogindlæg erklærede Facebooks Product Policy Manager, Alex Warofka, sig mandag enig i konklusionerne, og skrev at virksomheden nu gør mere for at undersøge og bekæmpe »misbruget af Facebook«.

Læs også: Mangel på Unicode lod Facebook-brugere udbrede folkemordspropaganda

»Over det seneste år har vi investeret kraftigt i mennesker, teknologi og partnerskaber for at undersøge og adressere misbruget af Facebook i Myanmar, og BSR's rapport anerkender, at vi nu tager de rigtige korrigerende handlinger,« skriver han.

Over 20 millioner af Myanmars omkring 54 millioner indbyggere bruger Facebook eller andre af virksomhedens tjenester som Instagram, Messenger og Whatsapp.

Facebook bestilte rapporten, efter FN tidligere på året beskyldte Facebook for at have handlet langsomt og ineffektivt i sin respons på volden mod rohingyaerne i landet, som FN samtidig betegnede som et folkedrab.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere