Facebook indgår forlig: Betaler millioner for kritiseret indsamling af brugeres lokationsdata

24. august 2022 kl. 09:051
Facebook-app.
Illustration: Yuri Samoilov/Wikimedia Commons.
Facebook mener ikke at have gjort noget forkert, men betaler 280 millioner kroner i forlig i et gruppesøgsmål om indsamling af lokationsdata.
Artiklen er ældre end 30 dage

Facebooks moderselskab Meta indgår forlig på 37,5 millioner dollars – svarende til godt 280 millioner kroner – i et gruppesøgsmål, hvori anklagerne hævder, at Facebook uden brugernes tilladelse har sporet deres lokationer gennem deres smartphones, selvom de havde slået indsamling af lokationsdata fra.

Det skriver Reuters.

Læs også: Opråb fra IT-Branchen: Vil have flere it-studiepladser i København

Denne dataindsamlingsmetode er i strid med både californisk lovgivning og Facebooks egen privatlivspolitik. Anklagerne hævder, at Facebook gennem brugernes IP-adresser udledte deres lokationer og brugte lokationerne til at sende dem målrettede annoncer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meta mener ikke, at man har brudt hverken lovgivning eller sin egen politik. Forliget dækker brugere i USA, der har brugt Facebook efter 30. januar 2015.

Læs også: SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere«

Forrige uge blev Google i Australien idømt en bøde svarende til 300 millioner kroner for netop at havde høstet 1,3 millioner brugeres lokationsdata, selvom brugerne troede, at indsamlingen af data var slået fra.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. august 2022 kl. 13:08

PEANUTS