Facebook har fjernet 14 millioner stykker terrorindhold i 2018

Illustration: Bigstock
Virksomheden Facebook har opnået forbedrede resultater i kampen mod 'terrorindhold' på platformen i løbet af 2018, viser nye tal.

Facebook har fjernet 14 millioner stykker 'terrorindhold' i løbet af 2018.

Det viser et nyt indlæg fra Facebook, hvor virksomheden beskriver, hvad virksomheden gør for at bekæmpe terror, skriver Techcrunch.

En stor del af indsatsen foregår automatisk eller i samarbejde mellem algoritmer og medarbejdere, fremgår det af indlægget.

Læs også: Facebook indrømmer rolle i vold mod rohingyaer i Myanmar

»Vi bruger nu machine learning for at vurdere Facebook-indlæg, som måske udtrykker støtte for ISIS eller al-Qaeda. Værktøjet producerer en score, som indikerer hvor sandsynligt, det er, at indlægget bryder vores antiterrorisme-politik,« skriver Monika Bickert, global leder for policy management ved Facebook og Brian Fishman, chef for antiterrorisme-politik ved Facebook i indlægget.

Når indhold får en tilstrækkelig høj score fjernes det automatisk. Ellers bruges scoren til at prioritere, hvilket indhold medarbejderne ved Facebook i første omgang skal kigge på.

Kun halvdelen af det fjernede indhold blev lagt op på platformen i år, mens resten har ligget der i længere tid. Mængden af nyt indhold, som Facebook fjerner, steg dog betydeligt i løbet af året, og hele 99 procent blev fundet 'proaktivt' af Facebook.

Læs også: Facebook forsvarer krypteret chat-tjeneste: Metadata kan stadig afsløre terrorister

I første kvartal lå antallet af nyt indhold fjernet på 1,2 millioner, i andet på 2,2 og i tredje på 2,3. Samlet set blev hele 9,4 millioner stykker indhold fjernet i andet kvartal.

I løbet af andet kvartal tog platformens værktøjer dog også i gennemsnit betydeligt længere om at fjerne nyt indhold (14 timer) end i det forrige (1 minut). Den tidblev skåret ned til under to minutter i tredje kvartal - et »tegn på at opdagelsessystemet er blevet mere modent,« skriver Facebook.

Læs også: Statsledere vil have sociale medier ind i kampen mod terror

Præcis hvad begrebet 'terrorindhold' dækker over, skriver Facebook ikke i indlægget, men de skriver, at det fjernede indhold er relateret til ISIS, Al-Qaeda eller tilknyttede grupper.

Under platformens 'community standards' skriver virksomheden også, at de fjerner grupper involveret i terrorvirksomhed fra platformen, mens de også fjerner indhold, der 'støtter eller bifalder grupper, ledere eller enkeltpersoner, som er involveret i disse aktiviteter.'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder