Facebook har fjernet 14 millioner stykker terrorindhold i 2018

Illustration: Bigstock
Virksomheden Facebook har opnået forbedrede resultater i kampen mod 'terrorindhold' på platformen i løbet af 2018, viser nye tal.

Facebook har fjernet 14 millioner stykker 'terrorindhold' i løbet af 2018.

Det viser et nyt indlæg fra Facebook, hvor virksomheden beskriver, hvad virksomheden gør for at bekæmpe terror, skriver Techcrunch.

En stor del af indsatsen foregår automatisk eller i samarbejde mellem algoritmer og medarbejdere, fremgår det af indlægget.

Læs også: Facebook indrømmer rolle i vold mod rohingyaer i Myanmar

»Vi bruger nu machine learning for at vurdere Facebook-indlæg, som måske udtrykker støtte for ISIS eller al-Qaeda. Værktøjet producerer en score, som indikerer hvor sandsynligt, det er, at indlægget bryder vores antiterrorisme-politik,« skriver Monika Bickert, global leder for policy management ved Facebook og Brian Fishman, chef for antiterrorisme-politik ved Facebook i indlægget.

Når indhold får en tilstrækkelig høj score fjernes det automatisk. Ellers bruges scoren til at prioritere, hvilket indhold medarbejderne ved Facebook i første omgang skal kigge på.

Kun halvdelen af det fjernede indhold blev lagt op på platformen i år, mens resten har ligget der i længere tid. Mængden af nyt indhold, som Facebook fjerner, steg dog betydeligt i løbet af året, og hele 99 procent blev fundet 'proaktivt' af Facebook.

Læs også: Facebook forsvarer krypteret chat-tjeneste: Metadata kan stadig afsløre terrorister

I første kvartal lå antallet af nyt indhold fjernet på 1,2 millioner, i andet på 2,2 og i tredje på 2,3. Samlet set blev hele 9,4 millioner stykker indhold fjernet i andet kvartal.

I løbet af andet kvartal tog platformens værktøjer dog også i gennemsnit betydeligt længere om at fjerne nyt indhold (14 timer) end i det forrige (1 minut). Den tidblev skåret ned til under to minutter i tredje kvartal - et »tegn på at opdagelsessystemet er blevet mere modent,« skriver Facebook.

Læs også: Statsledere vil have sociale medier ind i kampen mod terror

Præcis hvad begrebet 'terrorindhold' dækker over, skriver Facebook ikke i indlægget, men de skriver, at det fjernede indhold er relateret til ISIS, Al-Qaeda eller tilknyttede grupper.

Under platformens 'community standards' skriver virksomheden også, at de fjerner grupper involveret i terrorvirksomhed fra platformen, mens de også fjerner indhold, der 'støtter eller bifalder grupper, ledere eller enkeltpersoner, som er involveret i disse aktiviteter.'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere