Facebook har bygget bombefly-lignende internet-drone

Googles balloner får konkurrence fra Facebooks solcelledrevne ubemandede fly Aquila, der skal forsyne især udviklingslande med internet via laserstråler.
31. juli 2015 kl. 14:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det ligner et bombefly til forveksling, men Facebooks ubemandede fly Aquila har et mere fredeligt formål: Det skal være med til at hjælpe de fire milliarder mennesker i verden, der ikke har adgang til internettet, med at komme på nettet. Ikke mindst for at kunne få adgang til Facebooks egne tjenester.

Det første fly af slagsen er nu færdigproduceret, og det har et vingefang på størrelse med det meget udbredte passagerfly Boeing 737, selvom designet mest af alt minder om B2-bombeflyet.

Flyet vejer til gengæld kun omkring 450 kg og bliver om dagen opladt med solceller. Derfor er det i stand til at flyve rundt uden at lande i op til tre måneder ad gangen.

Den centrale teknologi for Aquila er en særlig laser, som Facebook har udviklet, og som kan overføre data med op til 10 Gb/s over en rækkevidde på 16 kilometer og ramme et mål på størrelse med en mønt. Det er 10 gange hurtigere end hidtidige standarder ifølge Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Laser-kommunikationssystemet kommer til at fungere således, at det kan overføre data mellem flyene i en højde af op til 27 kilometer over jorden og samtidig være forbundet til en række basestationer, der sender signalet videre.

Facebooks initiativ Internet.org er blevet kritiseret af 65 organisationer over hele verden for at øge uligheden på internettet, da brugerne i første omgang kun vil have adgang til en skrabet version af internettet, der omfatter Facebooks egne tjenester. For at få fuld adgang, kræver det betaling, hvilket de fattigste ikke vil have råd til, lyder kritikken.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger