Facebook har bedt nye brugere om adgangskoden til deres e-mail

Illustration: eskay lim, BigStock
Nu bliver det sociale medie kritiseret igen.

En regn af kritik vælter ned over Facebook, efter cybersikkerhedsfolk har opdaget, at det sociale medie i nogle tilfælde har bedt nye brugere om at indtaste deres adgangskode til deres e-mail for at kunne tilmelde sig Facebook.

Det skriver The Telegraph.

Det er kun brugere med en e-mailservice, der ikke bruger den såkaldte OAuth-autorisationsprotokol, som er blevet anmodet om at indtaste deres e-mailadgangskode for at tilmelde sig på Facebook. Protokollen sikrer, at konti kan blive verificeret, uden brugere skal dele deres adgangskode

»De her adgangskoder bliver ikke gemt af Facebook. En meget lille gruppe af folk har muligheden for at indtaste adgangskoden til deres e-mail for at verificere deres konto, når de tilmelder sig Facebook første gang,« har en talsperson fra Facebook sagt til The Telegraph.

Facebook vil nu stoppe funktionen, så nye brugere ikke længere kan indtaste deres adgangskode til deres e-mail for at verificere deres konto.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Jensen

Da Facebook var forholdsvis ny, kunne man næsten ikke kigge på siden uden at blive opfordret til at oplyse sin email og password. Så skulle Facebook nok lige kigge gennem mails og kontaktpersoner og finde forslag til nye venner. De havde interface til mange af de online mailservices, hotmail, gmail osv.

Ordlyden var ofte: "Din ven har brugt denne service for at finde nye venner."

Jeg oplevede endda at se mit eget navn nævnt på en vens skærm... selvom jeg aldrig havde benyttet denne tåbelige service.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere