Facebook har i år slettet 5,4 milliarder falske profiler

Illustration: Facebook
Facebook anslår, at omkring fem procent af det sociale medies aktive profiler er falske.

I år har Facebook slettet omkring 5,4 milliarder falske profiler i kampen mod manipulation og misinformation på sociale medier, oplyser Facebook onsdag.

Det skriver Politiken og andre medier.

Til trods for, at der har været flere forsøg på at åbne falske profiler, siger Facebook, at de har forbedret deres sikkerhed og ofte fjerner profiler blot få minutter efter, at de er blevet oprettet.

»Vi har forbedret vores evne til at opdage og blokere forsøg på at åbne falske profiler. Vi anslår, at vi forhindrer millioner af forsøg på at oprette falske profiler ved at bruge opdagelsessystemer,« lyder det fra Facebook.

Udgør fem procent

Facebook anslår, at falske profiler udgør omkring fem procent af det sociale medies aktive profiler på verdensplan i andet og tredje kvartal i år.

Facebook anslår, at falske profiler udgør omkring fem procent af det sociale medies aktive brugere på verdensplan i andet og tredje kvartal i år.

Det sociale medie har sat særligt ind over for og lukket profiler, der er oprettet for at narre folk i forhold til, hvor informationer kommer fra.

Det gælder særligt når informationer spredes i forbindelse med koordinerede kampagner med politiske eller sociale agendaer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Nobel

Med 5,4 milliarder slettede falske konti er det vel alle brugere på Facebook der er blevet slettet.

De skriver:

Facebook anslår, at falske profiler udgør omkring fem procent af det sociale medies aktive profiler på verdensplan i andet og tredje kvartal i år.

Hvilket så må betyde at der er omkring 100 milliarder profiler som åbenbart ikke skulle være falske.

Meget godt klaret at FB kan have over 12 gange så mange profiler som der bor mennesker på hele kloden!

 • 9
 • 2
#4 Christian Nobel

Det kan godt blive et meget stort tal, hvis begge sider er ihærdige.

Det giver jo så nogle "interessante" følgevirkninger at FB åbenbart er temmelig lemfældige med hvem der i virkeligheden kan få lov til at oprette sig som bruger.

For der er jo rigtig mange andre sider, bla. nærværende, som jo tillader login med Facebook "autenfikation" - men hvis dette er nyoprettede falske profiler kan det jo måske give en meget god forklaring på hvordan det i perioder lader sig gøre at Ingeniøren og Version2 er oversvømmet med spam.

 • 5
 • 0
#6 Martin Andersen

Hvilket så må betyde at der er omkring 100 milliarder profiler som åbenbart ikke skulle være falske.

Jeg tror at Facebook bruger en snæver definition af hvad det vil sige at en profil er "aktiv". F.eks. "profiler som er logget ind den sidste måned".

For dem er det vigtigt at overbevise deres kunder om at de "views" og den "engangement" deres indlæg får er reelle. De 5% er en måde at insinuere at de stadig får 95% af hvad de troede de betalte for.

 • 1
 • 0
#10 Kjeld Flarup Christensen

Problemet bliver vel at hvis du prøver på at oprette 10.000 profiler fra samme IP Adresse inden for et døgn, er der vel nogle alarmklokker der ringer hos Facebook, så hvis du vil automatisere det, er du også nød til at at løbende kunne skifte ip adresse

Jeg kender det lidt fra IP telefonien. Det er muligt at man er nødt til at lade det første kald gå igennem. Men efterfølgende danner der sig et mønster der udløser alarmen.

Så når vi netop denne situation

ofte fjerner profiler blot få minutter efter, at de er blevet oprettet.

Hvis jeg har regnet rigtigt, giver det knap 15 millioner falske pr dag, så det må kræve en enorm indsats fra dem der vil oprette falske profiler.

AI wars!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere