Facebook giver virksomheder adgang til at drive forretning i Messenger

Udvalgte virksomheder får nu adgang til udviklingsværktøjer, der lader dem bygge deres egne robotter til Messenger.

For lidt over en måned siden så vi første bud på et kommercielt samarbejde i Messenger. Det var, da Uber og Facebook løftede sløret for funktionen, der tillader en bruger at tilkalde en Uber-taxa direkte fra sin Messenger-app. Brugeren skal blot fortælle Ubers Messenger-robot, hvor han ønsker at blive samlet op, og hvor han skal hen.

Ifølge TechCrunch har Facebook nu udvidet forsøget og tilladt en række udvalgte virksomheder at udvikle på en hemmelig Chat SDK software, der giver dem mulighed for at bygge interaktive 'robotter' i Messenger.

Robotterne skal agere virtuelle mennesker i stil med Messengers egen M-assistent, og hjælpe brugerne - eller kunderne - med at bestille produkter og tjenesteydelser i virksomhedernes nye Messenger-butikker.

Ingen kommentar fra Facebook

Projektet er delvist ledet af Facebooks chef for strategiske partnerskaber, Bryan Hurren. Facebook afviser at kommentere på projektet. Men kilder med direkte kendskab til SDK bekræfter oplysningerne over for TechCrunch og fortæller, at dokumentationer om projektet bliver udvekslet i PDF-format mellem udviklerne i Chat SDK.

Chat-apps har allerede vist sig at være en stor succes i Asien, hvor de bruges til alt fra booking af fly til styring af bankkonti. Facebook har derfor løbende udviklet Messenger i retning mod at kunne håndtere kommercielle forespørgsler og på den måde blive en platform for andre virksomheder og deres forretninger.

Virksomheder vil således kunne sparre omkostningerne til at drive og udvikle egne apps og lade Facebook-universet håndtere disse behov. Gevinsten for Facebook vil blive, at brugerne får en ny grund til at være logget på, ligesom det vil kunne gøre Messenger til et hjem for alle mulige interaktioner.

Produktchef Seth Rosenberg hos Facebook har tidligere forklaret, at man så småt er ved at vænne brugerne til idéen om, at Messenger kan bruges til andet end at kommunikere med mennesker, men at der vil gå noget tid, før de nye funktioner er klar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017