Facebook giver titusindvis af apps karantæne grundet dårlig behandling af personlige oplysninger

Illustration: Voice of America / Public Domain
Hensynsløs deling af private data, manglende evner til at beskytte brugeres identitet og overtrædelse af Facebooks brugerbetingelser er blandt årsagerne til de omfattende tiltag.

Titusindvis af apps fra over 400 forskellige udviklere får karantæne fra Facebooks platform, mens nogle få af dem bliver helt bandlyst.

Suspenderingen falder ifølge Facebook efter en længere gennemgang af apps på Facebooks platform, hvor man siden marts 2018 har gennemgået og vurderet de udvidelser, som brugere på det sociale medie benytte sig af.

Det skriver Arstechnica.com.

Mange forskellige årsager

Dårlig håndtering af brugernes personlige informationer er det overordnede tema for de apps, der nu enten er suspenderet eller bandlyste.

Overtrædelser af Facebooks brugerbetingelser, hensynsløs deling af persondata og manglende evne eller interesse for beskyttelse af brugernes identiteter er nogle af grundene til forbud og karantæne for disse apps.

MyPersonality, der gennem flere år har tilbudt personlighedstest på Facebooks platform, blev fik karantæne efter at have delt personlige data med forskere og firmaer uden tilstrækkelig sikkerhed for de personlige informationer og for senere hen at nægte at lade sig auditere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere