Facebook genåbner adgang til Liberal Alliances debat-spil

Liberal Alliances kontroversielle Freedom Fighters-spil er efter et par omtumlede dage atter online på Facebook.

Liberal Alliances spil Freedom Fighters er nu igen tilgængeligt på Facebook. Spillet blev ellers lukket ned tirsdag aften, da adskillige Facebook-brugere havde anmeldt det for at være i strid med reglerne om, at konkurrence ikke må kræve, at brugerne skal synes godt om bestemte sider eller skrive på en Facebook-væg.

Læs også: Facebook lukker for kontroversielt spil fra Liberal Alliance

Men efter Liberal Alliance har været i dialog med Facebook-teamet, kan de 1000 deltagere i Freedom Fighters-spillet nu igen debattere på Facebook. Liberal Alliance glæder sig over, at spillet igen er online:

»Jeg er glad for, at Freedom Fighters er tilbage, for vi har jo blot ønsket at sparke nyt liv i den politiske debat. Med Freedom Fighters engagerer vi en masse mennesker ? også nogle, der normalt ikke deltager i den politiske debat,« udtaler partileder Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Freedom Fighter er en applikation, hvor 'fans' af applikationen får et personligt #-tag, som de kan bruge som signatur. Brugerne får derefter udstukket missioner, hvor de eksempelvis opfordres til at gå ind på forskellige mediers hjemmesider og kommentere artikler.

Spillet blev lanceret onsdag den 6. april og har på kun en uge fået knap 1000 spillere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Leif Neland

Så mangler vi bare et spamfilter, der kan fjerne indlæg underskrevne med denne tag.

Eller bedre, sørge for at de kun kan ses fra Liberal Alliance's propagandakontors ip-adresser.

 • 0
 • 0
#2 Niels Hansen

Det handler vel i bund og grund om hvad man anser som 'liv'. Hvis det skal måles og vejes, så er det rigtigt nok at FF's incitament-struktur kan øge antallet af politiske indlæg. Men hvis man debatterer med det formål at få point i et eller andet tilfældigt spil, så er det i sig selv ikke givtigt i debatten, og vil i min optik sandsynligvis sænke niveauet.

For at få en teknisk kommentar på, så burde det da være muligt for FF at implementere et system, hvor man kunne registrere sit navn eller alias på forskellige debatsider, for på den måde at kunne pointgive indlæg uden at der skal være en bestemt signatur.

Men det er da, som Leif Neland også skriver, rart at kunne tilføje FF-signaturer som faktor i et spamfilter.

 • 0
 • 0
#5 Peter Brodersen

Det bekymrer mig, at se Anders Samuelsen hidse sig gigantisk op over for at private enheder som Information og Facebook (og sidstnævnte ikke engang en dansk virksomhed) rent faktisk selv bestemmer, hvad de har på deres sider.

Samuelsen har både kaldt det for en "Skandale" og også spillet "Ytringsfrihed!"-kortet.

For ham er liberale værdier tilsyneladende noget med, at private aktører absolut skal stille skueplads til rådighed for liberale politikere.

Tænk om han kunne stå frem med liberale værdier og være den første til at sige "Det er de i deres gode ret til!".

Internet-organisationer og -virksomheder er i forvejen under godt og grundigt pres og regulering (terrorpakke, logningsbekendtgørelse, filtrering som naturligvis kun er over for børneporno... nåja, og piratkopier... nåja, og spil-sites... nåja, og...) - og det tyder på, at LA gladeligt vil fortsætte den autoritære linje.

 • 0
 • 0
#6 Jens Davidsen

http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/a-nu-som-app

Socialdemokratiet gør brug af ca. samme metoder, også point system og diverse tasks.

Politikken.dk har ingen brugerbetingelser som begrænser debatten - andet end at det skal være sober debat. Dvs. hvis de ikke individuelt vurderer indlægene med tagget, så er det censur af værste skuffe. (ps. har ikke set indlægene og kan ikke sige om de alle bare er spam)

 • 0
 • 0
#8 Anders Hessellund Jensen

Jeg synes i øvrigt at applikationen ville være en spændende idé hvis den blev kombineret med noget moderation. Dvs. at når en "Freedom Fighter" havde postet et indlæg, så skulle andre "Freedom Fightere" bedømme kvaliteten af indlægget. Er kvaliteten god, så giver det plus-point, er kvaliteten dårlig, så giver det minus-point. Eventuelt efter samme princip som Slashdot modererer deres debatforum.

 • 0
 • 0
#10 Jens Davidsen

Hvis du kalder indlæg i debatter for spam generelt uden at forholde dig til dem individuelt - så er at donere sin "status-besked" vel lige så meget spam.

Sjovt at politikkerne bruger amerikanske tjenester iøvrigt - som er uden for dansk lov og ret. (politiske partier er så heller ikke underlagt samme markedsførings lovgivning som normale firmaer er i DK - og må stort set sige og te sig som de vil)

Det med at man kan tracke indlæg med et #tag er jo ellers ret almindeligt - og et fint initiativ (hvis det så er seriøse indlæg selvf.) Det minder jo lidt om når man er til IT konference og twitter løs - her er det blot et kommende folketingsvalg.

 • 0
 • 0
#11 Therese Hansen

Det er lidt synd at twitter ikke er mere udbredt i DK for det er vel netop udbredelsen af Facebook, som har fået politikerne til at tage platformen til sig. Som du nævner så ville man sagtens kunne lave en lignende "konkurrence" via twitter + tag og der ville man igen kun donere "egen spalteplads" og ikke spalteplads på eksterne medier.

 • 0
 • 0
#12 Jens Davidsen

Det problematiske er nok det at "spillet" resulterer i for meget spam/dumme brugere/blev for populaert?

tags paa tvaers af medier kunne da ellers vaere rigtig godt:

Forestil dig at folk i debatter rundt omkring tagger sine indlaeg i debatter, kommentarer, twitter, facebook, mm. - sikken en guldgrubbe af valg-data der kunne opstaa til valgforskere/dataminers :-) Det kunne vaere at LA taenkte i de baner og haabede at kunne bruge data'en til noget efter valget ogsaa?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere