Facebook genåbner adgang til Liberal Alliances debat-spil

14. april 2011 kl. 09:2012
Liberal Alliances kontroversielle Freedom Fighters-spil er efter et par omtumlede dage atter online på Facebook.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Liberal Alliances spil Freedom Fighters er nu igen tilgængeligt på Facebook. Spillet blev ellers lukket ned tirsdag aften, da adskillige Facebook-brugere havde anmeldt det for at være i strid med reglerne om, at konkurrence ikke må kræve, at brugerne skal synes godt om bestemte sider eller skrive på en Facebook-væg.

Men efter Liberal Alliance har været i dialog med Facebook-teamet, kan de 1000 deltagere i Freedom Fighters-spillet nu igen debattere på Facebook. Liberal Alliance glæder sig over, at spillet igen er online:

»Jeg er glad for, at Freedom Fighters er tilbage, for vi har jo blot ønsket at sparke nyt liv i den politiske debat. Med Freedom Fighters engagerer vi en masse mennesker ? også nogle, der normalt ikke deltager i den politiske debat,« udtaler partileder Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Freedom Fighter er en applikation, hvor 'fans' af applikationen får et personligt #-tag, som de kan bruge som signatur. Brugerne får derefter udstukket missioner, hvor de eksempelvis opfordres til at gå ind på forskellige mediers hjemmesider og kommentere artikler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spillet blev lanceret onsdag den 6. april og har på kun en uge fået knap 1000 spillere.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. april 2011 kl. 11:36

Så mangler vi bare et spamfilter, der kan fjerne indlæg underskrevne med denne tag.

Eller bedre, sørge for at de kun kan ses fra Liberal Alliance's propagandakontors ip-adresser.

3
14. april 2011 kl. 12:42

Information.dk har slettet alle disse brugere fra deres debatforum.

4
14. april 2011 kl. 12:51

Har de ikke kun fjernet indlæggene? Jeg kunne måske synes at en bruger-sletning var lige i overkanten, hvorimod indlægs-sletning og advarsel i høj grad ville være på sin plads.

5
14. april 2011 kl. 16:11

Det bekymrer mig, at se Anders Samuelsen hidse sig gigantisk op over for at private enheder som Information og Facebook (og sidstnævnte ikke engang en dansk virksomhed) rent faktisk selv bestemmer, hvad de har på deres sider.

Samuelsen har både kaldt det for en "Skandale" og også spillet "Ytringsfrihed!"-kortet.

For ham er liberale værdier tilsyneladende noget med, at private aktører absolut skal stille skueplads til rådighed for liberale politikere.

Tænk om han kunne stå frem med liberale værdier og være den første til at sige "Det er de i deres gode ret til!".

Internet-organisationer og -virksomheder er i forvejen under godt og grundigt pres og regulering (terrorpakke, logningsbekendtgørelse, filtrering som naturligvis kun er over for børneporno... nåja, og piratkopier... nåja, og spil-sites... nåja, og...) - og det tyder på, at LA gladeligt vil fortsætte den autoritære linje.

7
14. april 2011 kl. 21:16

Nu har Samuelsen jo ikke på noget tidspunkt sagt eller skrevet, at Facebook og Information ikke har ret til at blokere hvem de måtte have lyst til. Derfor kan man jo godt være uenig i og kritisere beslutningen.

8
14. april 2011 kl. 21:19

Jeg synes i øvrigt at applikationen ville være en spændende idé hvis den blev kombineret med noget moderation. Dvs. at når en "Freedom Fighter" havde postet et indlæg, så skulle andre "Freedom Fightere" bedømme kvaliteten af indlægget. Er kvaliteten god, så giver det plus-point, er kvaliteten dårlig, så giver det minus-point. Eventuelt efter samme princip som Slashdot modererer deres debatforum.

6
14. april 2011 kl. 18:07

http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/a-nu-som-app

Socialdemokratiet gør brug af ca. samme metoder, også point system og diverse tasks.

Politikken.dk har ingen brugerbetingelser som begrænser debatten - andet end at det skal være sober debat. Dvs. hvis de ikke individuelt vurderer indlægene med tagget, så er det censur af værste skuffe. (ps. har ikke set indlægene og kan ikke sige om de alle bare er spam)

9
14. april 2011 kl. 21:28

Det ser ikke ud til i den beskrivelse som du linker til at S's app belønner spam på diverse debatsider.

Man kan donere sin status-besked, hvilket for nogen vil være at betragte som spam, men jeg synes det er væsentligt at folk kun kan "donere" deres egen spalteplads og ikke spalteplads på eksterne medier.

10
14. april 2011 kl. 21:37

Hvis du kalder indlæg i debatter for spam generelt uden at forholde dig til dem individuelt - så er at donere sin "status-besked" vel lige så meget spam.

Sjovt at politikkerne bruger amerikanske tjenester iøvrigt - som er uden for dansk lov og ret. (politiske partier er så heller ikke underlagt samme markedsførings lovgivning som normale firmaer er i DK - og må stort set sige og te sig som de vil)

Det med at man kan tracke indlæg med et #tag er jo ellers ret almindeligt - og et fint initiativ (hvis det så er seriøse indlæg selvf.) Det minder jo lidt om når man er til IT konference og twitter løs - her er det blot et kommende folketingsvalg.

11
14. april 2011 kl. 21:42

Det er lidt synd at twitter ikke er mere udbredt i DK for det er vel netop udbredelsen af Facebook, som har fået politikerne til at tage platformen til sig. Som du nævner så ville man sagtens kunne lave en lignende "konkurrence" via twitter + tag og der ville man igen kun donere "egen spalteplads" og ikke spalteplads på eksterne medier.

12
14. april 2011 kl. 22:48

Det problematiske er nok det at "spillet" resulterer i for meget spam/dumme brugere/blev for populaert?

#tags paa tvaers af medier kunne da ellers vaere rigtig godt: Forestil dig at folk i debatter rundt omkring tagger sine indlaeg i debatter, kommentarer, twitter, facebook, mm. - sikken en guldgrubbe af valg-data der kunne opstaa til valgforskere/dataminers :-) Det kunne vaere at LA taenkte i de baner og haabede at kunne bruge data'en til noget efter valget ogsaa?

2
14. april 2011 kl. 12:40

Det handler vel i bund og grund om hvad man anser som 'liv'. Hvis det skal måles og vejes, så er det rigtigt nok at FF's incitament-struktur kan øge antallet af politiske indlæg. Men hvis man debatterer med det formål at få point i et eller andet tilfældigt spil, så er det i sig selv ikke givtigt i debatten, og vil i min optik sandsynligvis sænke niveauet.

For at få en teknisk kommentar på, så burde det da være muligt for FF at implementere et system, hvor man kunne registrere sit navn eller alias på forskellige debatsider, for på den måde at kunne pointgive indlæg uden at der skal være en bestemt signatur.

Men det er da, som Leif Neland også skriver, rart at kunne tilføje FF-signaturer som faktor i et spamfilter.