Facebook spærrer for eksport af venner til Google+

Forsøger man at hente sine venners data ud fra Facebook, bliver e-mail-adressen på vennerne fjernet. Dermed kan man alligevel ikke nemt hente alle sine Facebook-venner over til Googles nye konkurrent.

Det skal ikke være for nemt at skifte Facebook ud med Google+.

Sådan må man formode, at ledelsen i Facebook har tænkt, for ikke så snart var der dukket en applikation op til at eksportere vennerne fra Facebook til Google+, før Facebook spærrede for den mulighed.

Det skriver Cnet.com

Chrome-udvidelsen Facebook Friend Exporter, som udvikleren Mohamed Mansour står bag, samlede e-mail-adresser på alle ’vennerne’ på Facebook, så man kunne hive listen ind i Gmail og dermed Google +, som er Googles nye bud på et socialt netværk.

Men nu har Facebook sørget for, at alle e-mail-adresser forsvinder fra ens åsyn, hvis man besøger for mange venners side for hurtigt.

Mohamed Mansour giver dog ikke op og fortæller, at han vil prøve at ændre lidt i applikationen, så man for eksempel i stedet kan indsamle de samme data over længere tid, så spærringen ikke bliver udløst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jesper Jakobsen

Du kan stadig 'redde' dine email adresser fra facebook ved at oprette en yahoo mail konto, og derfra importere fra facebook (tryk på facebook ikonet og angiv login/password til facebook). Til sidst eksporterer du så fra Yahoo til en fil der kan importeres i eks. gmail.

 • 10
 • 0
#5 Kasper Grubbe

Grunden til at det der browserplugin fejler er jo ikke fordi facebook klamrer sig til data, det er jo fordi det ligner spambot adfærd.

Hvis du fik login-detaljerne til en bruger på facebook, hvordan vil du så harveste hans kontakters email? Korrekt, en for en.

Det er grunden til at Facebook gør som de gør, det her ligner mistænkelig adfærd og derfor beskytter de sig. Det er også derfor Yahoo-tricket Jesper nævner virker.

 • 7
 • 6
#6 Casper Bang

@Kasper: Det ligner mere en god undskyldning. Har du noget dokumentation på hvorledes Facebook beskytter en bruger mod sin egen browsen? Normalt vil systemer der vælger at beskytte info selv fra autoriserede brugere, benytte CAPTCHA - det er tilsyneladende ikke tilfældet her.

 • 7
 • 1
#7 Martin Bøgelund

Du kan stadig 'redde' dine email adresser fra facebook ved at oprette en yahoo mail konto, og derfra importere fra facebook (tryk på facebook ikonet og angiv login/password til facebook). Til sidst eksporterer du så fra Yahoo til en fil der kan importeres i eks. gmail.

... og til sidst køber du en kurv med 2 flasker god vin, hjemmelavet chokolade, og måske en pose gourmet-kaffebønner eller ægte kinesisk té, til hver enkelt af dine Facebook kontakter. Så lægger du et håndskrevet brev i hver kurv, hvor du undskylder at du er kommet til at dele folks email-adresser med Yahoo, uden deres samtykke.

 • 1
 • 8
#9 Flemming Hansen

Der er vist ingen der er i tvivl om at de giver afkald på retten til egne data og den videre brug af det, så snart det lægges på Facebook. Så der er temmelig mange ting man kan begynde at undskylde over for sine venner hvis man først er på Facebook. Man kan jo passende starte med at råde folk til at bruge noget andet.

 • 10
 • 2
#11 Mogens Ludvigsen

Det tyder på at Facebook er bange for konkurrencen...

Gad vide om etikken eller juraen tillade at "Facebook sørget for, at alle e-mail-adresser forsvinder fra ens åsyn, hvis man besøger for mange venners side for hurtigt" - det er da en ren og skær - bevidst - sletning (tyveri) af data ??

 • 0
 • 1
#13 Flemming Hansen

Det er svært at tale om tyveri af data når Facebook ejer alt hvad du lægger på sitet. Uden at have læst deres EULA kan jeg forestille mig at de også forbeholder sig retten til at gøre hvad de vil med alle dine oplysninger. Der er sjovt hvordan folk råber op om bigbrother så snart der er det mindste omkringe deres private oplysninger, men lige så snart det er Facebook har de ingen hæmninger med at dele og overdrage deres privatliv

 • 2
 • 0
#14 Morten W. Jørgensen

Der er sjovt hvordan folk råber op om bigbrother så snart der er det mindste omkringe deres private oplysninger, men lige så snart det er Facebook har de ingen hæmninger med at dele og overdrage deres privatliv

Det er fordi Facebook er [i]sjovt[/i]. Det var der Orwell og KGB gik galt i byen. De valgte blå og grå kedelige uniformer. Hvis de havde valge nogle spraglede og, måske, krydret med et ballondyr her og der havde folk ælsket dem og ikke været bange for at blive overvåget. Det er jeg sikker på.

 • 1
 • 0
#15 Martin Bøgelund

Der er vist ingen der er i tvivl om at de giver afkald på retten til egne data og den videre brug af det, så snart det lægges på Facebook.

Når du lægger dine sager på Facebook, deler du din oplysninger med Facebook. Når andre tager dine oplysnigner fra Facebook, og placerer dem på Yahoo, Google, ... så er det dem der deler dine oplysninger med tredjepart, og ikke nødvendigvis med din viden eller accept.

 • 3
 • 2
#16 Thomas Vestergaard

@Baldur: Google Realtime forsvandt fordi aftalen med Twitter udløb. Den øgede konkurrence mellem de to firmaer kan være en naturlig grund til, at den ikke blev fornyet. Men at tro, at det er ensidigt fra Googles side, fordi de er "onde", er grænsende til konspirations-paranoia. Det kan ligesåvel være Twitter, der ikke vil understøtte funktionalitet hos en af deres konkurrenter, og derfor har "lukket for hanen".

Angående Google+, så håber jeg da, at Google får det åbnet for almen brug inden hypen er opbrugt - i modsætning til Wave. Jeg ser ingen grund til at bruge det, før jeg frit kan invitere alle mine venner...

 • 4
 • 0
#17 HvorforFandenKanMan IkkeSletteSinProfil

... og man har stadig ikke fattet, at hvis der er noget, som giver internetbrugere knopper og raserianfald, så er det, når man prøver at låse dem fast til et bestemt produkt eller en bestemt leverandør.

Man vinder ikke internetbrugernes gunst ved at tvinge dem, men ved at udbyde det bedste produkt.

Facebook er stadig et rod af opsætninger og tvivlsom persondatabeskyttelse. Der flyder med spam-apps og andet mistænkeligt bras. Google+ vil nemt kunne vinde en masse brugere ved at levere et mere gennemarbejdet system. Og det er da lige det sidste søm i kisten for Facebook, at de nu gør sig uvenner med deres brugere, ved at prøve at stavnsbinde dem.

Godt gået Facebook. I en tid, hvor I har et rigtigt ringe image laver I lige det her stunt. /pickard_facepalm

 • 4
 • 0
#18 Anders Rosendal

Jeg har prøvet yahoo metoden. Jeg får ikke valget om at importere fra facebook. Til gengæld er der 10 andre netværk.

Heldigvis virker Facebook Friend Exporter igen :-D Taber move fra facebook.

 • 1
 • 0
#19 Flemming Hansen

Nåja, men skaden skete jo allerede dengang hvor man fik mails fra Facebook om at nogle af ens venner havde sendt en invitation. Så på det punkt er der ikke noget nyt under solen mht. at ens mail-adresse flyver rundt på nettet.

Men nu har mail-adresser jo aldrig i den forstand været hemmelig information. Det er (mis)brugen af dem der er problemet.

I øvrigt deler man ikke eksempelvis billeder med Facebook når man uploader dem. Man giver dem til Facebook som bare stiller dem til rådighed via ens profil (lidt 4-kantet sagt). Billeder som vennerne i øvrigt også uploader uden ens accept. På Google+ kan man da i det mindste få lov til at verificere et billede - hvis man altså er blevet tagget i det.

 • 3
 • 0
#20 Martin Bøgelund

Nåja, men skaden skete jo allerede dengang hvor man fik mails fra Facebook om at nogle af ens venner havde sendt en invitation.

Det er der vist heller ingen der siger...

Almindeligvis indeholder (de pæne) privacy statements en passus om at man ikke vil give oplysninger videre til 3. part.

Jeg synes man som minimum skal gøre opmærksom på, at ved at følge Yahoo-eksport-metoden til Google+, så deler man sine kontakters email-adresse med 2 andre tredjepartsfirmaer (Yahoo og Google).

Det er altså ikke længere internet-firmaers privacy statement der er udslagsgivende for hvem der deler eller ikke deler dine oplysninger med 3. part.

Det bør man lige skænke en tanke inden man sprøjter om sig med andre folks email-adresser.

 • 0
 • 1
#21 søren holmboe

Gider en kvik person herinde at fortælle mig, hvordan det kan lykkes yahoo at importerer venner, når Google+ ikke kan? Yahoo kan stadig lave de hurtige venner (inkl. mails) overførsler - fatter ikke at de kan, men ingen andre kan? HELP

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere