Facebook går fra ‘likes’ til ‘reactions’ inden for få uger

Om ganske få uger bliver Facebook grundlæggende forandret, når virksomheden globalt lancerer udvidelsespakken til ‘like’-knappen med fem nye udtryksmuligheder.

Facebooks ikoniske tommelfinger får snart selskab af fem nye udtryksformer, som firmaet selv kalder ‘Reactions’. I et interview med mediet Bloomberg fortæller chef for produkter hos Facebook Chris Cox, at udrulningen af Reactions vil ske inden for få uger på globalt plan, dog uden at give en spcecifik dato.

Dermed ændres grundvilkåret for interaktion med Facebook-vennernes opslag fra at være temmelig éndimensionelt til fremover at være valget mellem seks forskellige udtryksformer i kraft af tilføjelsen af fem nye animerede emojis, der dukker op, hvis like-knappen holdes nede.

Læs også: Facebook lancerer pilottest med seks nye nuancer af ‘like’

De mulige ‘reaktioner’ har fået de engelske navne ‘angry’, ‘sad’, ‘wow’, ‘haha’ og ‘love’, der ligesom ‘liket’ i øjeblikket er det, vil blive parametre, som en given Facebook-post måles på, og det vil således også fremgå af det enkelte opslag, hvor mange af de respektive nye ‘reaktioner’, det har fået.

De nye reaktioner vil formentlig drastisk forandre, hvordan professionelle Facebook-administratorer af større sider med kommercielle interesser vil vinkle deres opslag. Hidtil har 'likes' og delinger været eneste gangbare møntfod, når det kom til at nå langt ud i alle afkroge af det enorme sociale medie. Nu får indholdsleverandørerne pludselig fem nye strenge at spille på.

Den højere grad af nuancer med Reactions vil ligeledes give Facebook selv endnu mere detaljeret information om, hvordan bestemt indhold modtages, som igen åbner muligheden for at målrette annoncer på sitet endnu mere præcist.

Facebook har siden begyndelsen af oktober sidste år kørt pilottest med ‘Reactions’ blandt Facebook-brugere i udvalgte lande. En enkelt reaktion, ‘yay’, er i processen blevet valgt fra, fordi den ikke var universelt forståelig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere