Facebook i frontalangreb: Israelsk sikkerhedsfirma brugte falskt domæne til at hacke journalister og diplomater

Illustration: Big Stock
Facebook kører allerede en retssag, hvor de anklager NSO Group for at have brugt Whatsapp til at sprede spyware.

Nye afsløringer fra Motherboard peger på, at det Israelske sikkerhedsfirma NSO Group har udgivet sig for at være Facebooks sikkerhedsteam, for at få installeret spyware på deres måls telefoner.

Ifølge mediet, har NSO Group bygget et webdomæne, der ligner Facebooks sikkerhedsteam, og taget kontakt til deres mål, for at få dem til at klikke på links på den falske side. Links som førte til installation af Pegasus-teknologien, der gør det muligt blandt andet at læse beskeder, spore telefonen med GPS og giver adgang til mikrofon og kamara.

»NSO Group er ansvarlig for cyber-angreb imod menneskerettighedsaktivister, journalister og diplomater, som bryder med Amerikansk lovgivning. Vi er dedikeret til at beskytte sikkerheden for vores brugere. Derfor vil vi forsøge at stille dem til ansvar i retten,« lyder det fra en af Facebooks talspersoner, i en BBC artikel om sagerne.

Ikke første forsøg

Det er ikke første gang, at NSO Group kommer i Karambolage med tech giganterne. Tidligere er NSO Group også blevet anklaget for at bruge Whatsapp til at sprede pegasus-spyware.

Derfor kører Facebook allerede en retssag imod firmaet. I den forbindelse har NSO Group anklaget Facebook, for selv at taget kontakt til NSO Group, fordi de ønskede at bruge deres spyware imod Whatsapp-brugerne.

NSO Group benægter, at de gør andet end at sælge selve teknologien. Samtidig understreger de, at de ikke har tilbudt nogle kunder teknologi, som kan bruges til at hacke amerikanske smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Albert Jensen

Det er helt en misforståelse. Det er USA der er en stat i Israel. USA har siden 1948 været halehæng til Israels politik i Mellemøsten. Det er baggrunden for, at enhver resolution i FN's Sikkerhedsråd med kritik af Israel - f.eks. dets angreb på nabolande eller palæstinensere - ALTID mødes med et US veto. Det er baggrunden for, at Trump nu har lanceret en "Mellemøst fredsplan", der er skrevet i Tel Aviv og rummer annektion af betydelige dele af de allerede besatte dele af Palæstina. Israel planlægger at effektuere denne annektionsplan over de kommende måneder - inden præsidentvalget i USA i november. Så selvfølgelig udnytter Israel også de teknologiske muligheder der stilles til rådighed af virksomheder i USA.

  • 7
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere