Facebook frigiver Workplace fra betaversionen

Facebook til arbejde, eller Workplace, som Facebook kalder det, er nu tilgængeligt for alle. Modellen adskiller sig i høj grad fra Facebooks almindelige univers. Man behøver ikke at have en privat konto, og så koster det penge.

I fremtiden er det måske ikke kun arbejdspladsens SoMe-folk, der har arbejdsgiverens fulde tilladelse til at bruge arbejdstid på Facebook.

Facebook har netop lanceret Workplace, der er kort sagt er Facebook til arbejdspladsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det sociale medie.

For godt 20 måneder siden begyndte Facebook at teste Workplace, først kendt som 'Facebook at Work', i en lukket betaversion sammen med et par andre organisationer.

Nu er der koblet mere end 1.000 organisationer på fra hele verden, der benytter sig af Workplace.

Virksomhederne har kreeret mere end 100.000 grupper. De fem lande, der har været mest aktive på Workplace, er indtil nu Indien, USA, Norge, Storbritannien og Frankrig.

Fra og med i dag er det lagt frit tilgængeligt for alle virksomheder eller organisationer, der vil begynde at benytte sig af det. Ifølge Facebook er det fuldstændigt adskilt fra brugernes private profiler.

Bruges vidt forskelligt

Facebook skriver i pressemeddelelsen, at de er imponerede over, hvor forskelligt Workplace bliver brugt.

Der er eksempler på shippingfirmaer, der connecter med deres besætning ved hjælp af live-video, og banker, der bruger Workplace i stedet for nyhedsbreve til at dele opdateringer inden for branchen.

Koster penge

Modsat Facebook til private brugere, der 'kun' koster indsigt i dit privatliv, så koster Workplace penge at bruge.

Det kommer til at koste 3 dollars (20 kroner) pr. bruger om måneden for de første 1.000 brugere, 2 dollars (13,5 kroner) for de næste 1.001 - 10.000 brugere og herefter 1 dollar (6,5 kroner).

Hvis man er en nonprofitorganisation eller uddannelsesinstitution, er det dog gratis at benytte sig af Workplace.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere