Facebook frigiver React VR til virtual reality-apps i JavaScript

Facebook kombinerer nu React-frameworket med WebGL og WebVR for at gøre det nemmere at skrive applikationer, der bruger webteknologier til virtual reality.

Det skal være nemmere at bruge de gængse webteknologier til at bygge applikationer, der giver brugeren en virtual reality-oplevelse, mener Facebook, som nu frigiver den første version af React VR.

React VR bygger videre på React-frameworket, som allerede bruges til webapplikationer, og på React Native, som gør det muligt at skabe eksempelvis mobilapplikationer ved hjælp af JavaScript.

»React VR skal gøre enhver med forståelse for JavaScript i stand til hurtigt at bygge VR-oplevelser ved hjælp af standardværktøjer fra webteknologierne,« skriver udvikler Andrew Imm fra Facebooks Oculus Rift-afdeling i et blogindlæg.

Virtual reality understøttes af forskellige typer hardware fra dedikerede VR-headsets som Oculus Rift til Google Cardboard, men produktion af indhold kræver enten 360 graders kameraer til video eller udviklingsværktøjer som eksempelvis Unity.

Men der findes også teknologien WebVR, som gør det muligt at lave webapplikationer med virtual reality, og WebVR er én af de teknologier, som React VR udnytter sammen med WebGL.

React bruges til at opbygge de grafisk grænseflader i webapplikationer. Derfor er det ifølge Facebook nærliggende at bruge de samme principper som i React til at håndtere delene af den grafiske brugerflade til virtual reality.

En af udfordringerne ved virtual reality i forhold til webapplikationer, og hvor JavaScript kan volde problemer, er, at de kræver høje framerates på 60 frames pr. sekund eller højere. Derfor har Facebook adskilt selve applikationen fra den kode, der renderer billederne, så det kører mere jævnt.

React VR er frigivet som open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017