Facebook forsvarer krypteret chat-tjeneste: Metadata kan stadig afsløre terrorister

Den krypterede tjeneste WhatsApp giver stadig myndigheder indblik i, hvordan terrorister kommunikerer, siger Facebooks COO.

Den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, vil have it-giganter til at hjælpe myndigheder ind bag krypterede beskedtjenester. Men hvis krypteringen fjernes fra tjenester som WhatsApp, vil myndigheder kun være dårligere stillet, mener Facebooks chief operating officer (COO), Sheryl Sandberg.

Læs også: Britisk minister: Kryptering af beskeder er et problem

Det skriver CNBC på baggrund af Sandbergs deltagelse i radioprogrammet Desert Island Discs. .

»Målet for regeringer er at få så meget information som muligt,« påpeger Sheryl Sandberg og fortsætter:

»Så når en besked-tjeneste som WhatsApp er krypteret, er selve beskeden krypteret, men det er metadata ikke, hvilket betyder, at hvis du sender mig en besked, ved vi ikke, hvad beskeden siger, men vi ved, du har kontaktet mig.«

Læs også: EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Hvis folk hopper fra WhatsApp til fordel for krypterede tjenester, der ikke vil dele metadata med regeringer, så ved myndighederne ikke mere, men mindre om potentielle terroristers aktiviteter. Derfor er det ingen løsning at fjerne krypteringen i WhatsApp, konkluderer Sheryl Sandberg.

Facebook-bossen har for nyligt mødtes med Amber Rudd og kalder it-gigantens mål fint på linje med den britiske regerings mål. Ikke desto mindre påpeger Rudd over for BBC, at tech-selskaber ikke gør nok for at ‘besejre fjenden’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

Så WhatsApp er ikke helt krypteret. Godt for terrorist-fangerne, men træls for menneskerettighedsforekæmpere. Efter hvad jeg har kunnet læse mig til, Er Signal pt. det bedste bud på rimelig sikker kommunikation. De gemmer bl.a. så lidt metadata som overhovedet muligt.

  • 0
  • 0
#2 Mikael Ibsen

kommer med sådan en OFFENTLIG udtalelse, er det næppe et teknisk udsagn, men et signal til hans vælgere om, at de virkelig har valgt den rette mand til den rette post - og at de bare skal blive ved med det ved de næste mange valg, indtil hans pension er stor nok. Jeg vil faktisk umiddelbart tro, at den slags henvendelser fra ministeren til industrien (hvis de overhovedet finder sted i al deres naivitet) foregår skriftligt ad stærkt krypterede kanaler... ... ...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere