Facebook forsøger endelig at begrænse opioidhandel på platformen

Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Facebook har vanskeliggjort søgninger for dermed at vanskeliggøre opioidhandel. Det sker over fire måneder efter, at problemet blev påtalt ved en kongreshøring.

Facebooks søgemaskine er holdt op med at returnere sider og grupper for søgninger på ordene 'OxyContin', 'Xanax', 'Fentanyl' og andre opioider.

Det sker få timer efter, at det amerikanske Center for Disease Control offentliggjorde tal, som viser, at overdoser af syntetiske opioider har kostet næsten 30.000 amerikanere livet i 2017 – en ret kraftig stigning fra 2016, hvor det kostede omkring 20.000 livet.

Det skriver Tech Crunch

De nye restriktioner gør det vanskeligere for købere at finde sælgere af de de farlige opioider over facebook. Der er stadig genveje omkring restriktionerne, da der ikke er restriktioner på søgninger om brugernavne, hvorved sælgere med brugernavne som 'Fentanyl Kingpin Kilo', 'Fentanyl Fentanyl' og 'Thiopental Fentanyl' stadig vil være søgbare.

Facebook har længe kendt til problemerne

Spørgsmålet var også oppe at vende, da Mark Zuckerberg blev konfronteret med problemet ved høring i den amerikanske kongres:

»Din platform bruges stadig til at omgå loven og tillader folk at købe yderst afhængighedsskabende stoffer uden recept. Med al respekt muliggør Facebook faktisk en ulovlig aktivitet, og I skader folk ved det. Er du enig i det?« spurgte kongressmedlem David B. McKinley ved høringen.

»Der er et antal indholdsområder, som vi bliver nødt til at gøre mere for at styre på vores tjeneste,« svarede Mark Zuckerberg, stifter og CEO for Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder