Facebook fordobler den tid det tager endegyldigt at få lukket en brugerkonto

Illustration: Screendump
Vil du slette din Facebook-konto går der nu op til én måned - en såkaldt 'grace period' - hvor beslutningen kan fortrydes. Og kontoen stadig eksisterer.

Facebook har for nylig mere end fordoblet den tid, det tager før en bruger rent faktisk kan få sin konto helt slettet - der går nu en måned, mod 14 dage tidligere, skriver The Verge.

Helt konkret sker der det, når man går ind i funktionen 'sletning af kontoen' får man ifølge mediet op til én måned - en såkaldt 'grace period' til at fortryde sin beslutning. Her er kontoen inaktiv, men ikke slettet.

Facebook vil ikke automatisk gendanne din konto, hvis du logger ind igen, men giver altså mulighed for fortrydelse.

Ændringen, som Facebook har bekræftet over for The Verge, kommer samtidig med sagen om det gigantiske sikkerhedshul hos Facebook, der kom frem i sidste uge.

Ifølge Facebook er omkring 50 mio. brugere i et endnu ikke nærmere defineret omfang ramt af sikkerhedshullet, der har gjort det muligt for uvedkommende at tilgå folks profiler på det sociale medie.

Men det seneste år har der også været sagerne om Cambridge Analytica, om spredning af ​​falske nyheder og russisk propaganda.

En Facebook-talsmand har til The Verge :

»Når du vælger at slette din Facebook-konto, har vi for nylig øget grace perioden fra 14 dage til 30 dage.«

»Vi har set folk der forsøger at logge ind på konti, som de har valgt at slette, efter 14-dages perioden. Forhøjelsen giver folk mere tid til at tage et fuldt informeret valg.«

Som medierne nævner, er den forlængede frist også til Facebooks fordel.

Facebooks værdi er nemlig knyttet til det massive antal brugere, så alt hvad der kan gøres for at holde dette antal gavner forretningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristoffer Hansen

Kunne det være de prøvede at logge ind igen for at kontrollere om deres konto nu er slettet? Jeg ved godt der kan ligge data bagved man ikke kan se, men stadigvæk, det er meget sandsynligt.

  • 2
  • 0
Flemming Hansen

Artiklen ville virke noget mere troværdig hvis "slettet" blev udskiftet med "deaktiveret". Jeg nægter at tro på at Facebook nogensinde sletter noget som helst uanset hvad de så end bliver pålagt.

Ordet "bruger" virker også lidt misvisende når det handler om Facebook. Vi er rene produkter uden nogen som helst rettigheder (i Facebooks øjne).

Jeg vil hellere give min livshistorie til Apple eller Google end at fortælle Facebook hvor jeg arbejder (selvom de nok selv har fundet ud af det).

Så fik jeg lukket lidt af mine frustrationer ud. God weekend til alle :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere