Facebook forbyder Taliban-indhold

17. august 2021 kl. 10:4014
Kabul, Afghanistan 2009
Illustration: TRUBA71 via Bigstock.
Det skal være slut med Taliban-relateret indhold på Facebooks platforme. Techgiganten har samlet et hold Afghanistan-eksperter til at holde øje med farlige opslag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook har forbudt alt indhold, der bakker op om Taliban, på sin platform, efter terrorgruppen har presset den afghanske regering ud af landets hovedstad Kabul og overtaget magten.

Det skriver BBC.

Gruppen har brugt sociale medier til at sprede sit budskab i årevis, men nu har Facebook samlet et hold Afghanistan-eksperter til at monitorere og fjerne indhold med forbindelse til terrorgruppen.

Eksperterne taler Pashto og Dari, som er Afghanistans officielle sprog, og har indsigt i den lokale kultur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Taliban er kendt som en terrororganisation under amerikansk lovgivning, og vi har bandlyst dem fra vores tjenester under vores ‘Dangerous Organizations’-politikker. Dette betyder, at vi fjerner konti, som administreres af eller på vegne af Taliban og forbyder ros, support og repræsentation af dem,« fortæller en talsperson for Facebook til BBC.

De nye regler gælder også for Facebooks andre platforme Whatsapp og Instagram. Andre sociale medier som Twitter er ifølge BBC tidligere blevet kritiseret for ikke at kæmpe nok imod Taliban-relateret indhold.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
18. august 2021 kl. 13:06

Og det må du også godt sige.

Er du sikker? Jeg er rimelig sikker på at hvis jeg laver et indlæg med det, så vil det blive dømt 'Conspiracy Teori' og/eller 'Hadsk Tale' og fjernet fra Facebook, Youtube, Google, Twitter, Instagram...

10
18. august 2021 kl. 10:55

Gennemsnits IQ for danskere er 98 og gennemsnits IQ for Somaliere er 68.

Måske hun lige skulle have fakta tjekket det, for så er gennemsnittet af Somaliere jo sinker.

Dammit, det ser ud til at holde: https://www.information.dk/debat/2020/02/naar-gennemsnitlige-iq-falder-falder-faglige-niveau-folkeskolen-ogsaa

Information sætter dog en disclaimer ind som undskyldning for at bringe kronikken og linker til en artikel om hvor svært det er at måle og sammenligne IQ.

Men de bragte kronikken!

9
18. august 2021 kl. 10:42

Og det må du også godt sige.</p>
<p>Dermed ikke sagt det er sandt.

Men det betyder så ikke at man kan sige alt, bare derfor det man siger er sandt.

Kender blandt andet en som fik facebook fængsel fordi hun var så "hadefuld".

Hendes brøde....På en større avis's facebook var der en artikel omkring flere hundrede deltager til en død narkosælger's begravelse sidste år midt under corona "lockdown".

En bruger skrev så "Hvordan kan det være at de her folk ikke forstår alvoren" (De her folk = Somaliere som jeg husker det, da narkosælgeren selv var Somalier)

Der havde været flere artikler hvor det blev problematiseret at oftest folk med udenlandsk baggrund ikke helt forstod alvoren i forhold til at holde afstand og ikke samles for mange.

Svaret hun kom med var noget i retning af "Måske denne hjemmeside giver et hint" og så et link til en anerkendt hjemmeside som nøgternt lister gennemsnitlig IQ for forskellige lande.

Det er vel de færreste som vil mene at det er hadefuldt at sige at IQ hænger sammen med evnen til at forstå forskellige ting.

Men nej...Det var hadefuldt og hun røg i fængsel for at nævne at det KUNNE tænkes at grunden til at Somaliere ikke på samme måde som danskerne forstod vigtigheden af at holde afstand, bruge maske og spritte af, KUNNE hænge sammen med at Gennemsnits IQ for danskere er 98 og gennemsnits IQ for Somaliere er 68.

For slet ikke at snakke om den gang hvor det var nok at skrive "Tommy Robinson" på facebook og BUM så var du banned.

Eller dengang Trump sagde at det var en "China virus" og facebook kaldte det conspiracy theories og slettede og bannede folk.....Men senere så begyndte Biden at sige at det var en virus fra Kina og vupti så var det pludselig helt ok at sige.

Så nej...Man kan ikke forvente at man må sige ting som objektivt set er korrekte frit på facebook og lignende sider.

6
17. august 2021 kl. 19:47

Tror ikke på censur af nogen art. Nu går de bare mere i undergrunden/alternativemedier for at udbrede deres budskaber og så har andre kun ringe mulighed for at mod argumentere.
Lad alle sige hvad de vil, lad dem eksponere deres absurde verdenssyn til hele verden så de kan blive modsagt af fornuftige mennesker og så tvivlerne ikke kun får serveret dered side af sagen. Hvis de slavisk følger statens (USAs) liste af 'farlige organisationer' så er det jo et kæmpe problem fordi alt hvad der så går imod staten bliver censureret. Facebook er nu ikke meget bedre end Nord Koreas stats TV der uden tvivl også serverer et glans billede af verden til deres befolkning.

5
17. august 2021 kl. 17:51

Taliban mishandler kvinder og børn og Facebook skjuler det.

4
17. august 2021 kl. 16:55

En muslim er ikke farligere end en kristen

Jo for en kristen, der laver noget skidt i religionens navn, må du godt kritisere.

Men en kritiserer du en muslim for det samme, skal du lige tænke dig om først, om du bliver udskammet som neonazist og kommer i facebook fængsel.

Den dag ordentligt AI opfindes sætter jeg straks et anit-højreekstremistisk filter på min browser.

Farvel og tak til fordomsfri diskussioner!

3
17. august 2021 kl. 16:18

Det er normalt kun neonazister og den slags der ikke kan se forskel på religion og had begået af folk fra en trosretning. En muslim er ikke farligere end en kristen. Faktisk er langt størstedelen af terror i vesten begået af ikke-muslimer. Så du går vel også ind for at forbyde kristne landes befolkning, så som Denmark, adgang til Facebook siden vi er så farlige? Eller er det kun hvis man tror på "den forkerte gud" at man er farlig og skal holdes ude?

Den dag ordentligt AI opfindes sætter jeg straks et anit-højreekstremistisk filter på min browser. Hjem i skabet med jer. I er kun en lillebitte minoritet, på trods af hvad i selv tror. Tomme tønder buldrer mest.

2
17. august 2021 kl. 13:13

Jeg ved ikke rigtigt om man skal le eller græde. Nu har tech giganterne i årevis pleaset islamisterne og beskyttet dem for det er jo "bare" en religion. Og kritik af Islam er per definition blevet betragtet som hate speech.

Pludseligt går det så op for dem, at det faktisk ikke er særligt sjovt når den slags mennesker får magten.

1
17. august 2021 kl. 13:06

Jeg tvivler på at det vil få en positiv effekt.

Jeg forstår godt hvad de vil opnå, men i praksis skal Taliban nok få udbredt deres budskaber på andre måder og nu har de "endnu et argument" for at USA/Vesten er undertrykkerne og "de onde", hvilket de kan bruge til at overbevise endnu flere personer om at det er "os" som skal bekæmpes.