Facebook fjerner sider om konspirationsteori

Illustration: Screendump
Facebook fjerner sider med tilknytning til den højreorienterede konspirationsteori QAnon, der kalder demokratiske topledere pædofile satan-tilbedere.

Facebook har sat en stopper for konspirationsteorien QAnon på deres platform, efter virksomheden fjernede 790 grupper, der har tilknytning til den højreorienterede bevægelse.

Det skriver DR.

Teorien er vokset frem på nette i månederne efter corona og går ud på, at flere demokratiske topledere i erhvervslivet, regeringen og medierne er satan-tilbedende pædofile.

Målet med bevægelsen bag teorien er, at omverdenen en dag opdager, hvad der ifølge dem er sandheden, og at kendte og indflydelsesrige personer som f.eks. Hillary Clinton bliver anholdt og henrettet.

Gruppen er ligeledes stærke tilhængere af den amerikanske præsident, Donald Trump, der på et pressemøde i Det Hvide Hus onsdag takkede for gruppen for dens støtte, men nævnte dog at han ikke kender meget til bevægelsen. Ifølge FBI er QAnon en potentiel indenlandsk terrortrussel.

Udover siderne på Facebook, har virksomheden også begrænset ca. 1950 andre grupper, 10.000 konti og 440 sider på deres anden platform Instagram.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Bruun

Men det vil DR nok ikke skrive om

Version2 har artiklen fra DR og DR har artiklen fra BBC, og BBC (https://www.bbc.com/news/technology-53692545) skriver ikke om Antifa, og artiklen har ingen forfatter så hvorfra den artikel kommer ved jeg ikke.... Ingen skriver længere deres artikler selv... (Politico har en artikel "Facebook steps up action against fringe groups like QAnon, Antifa")

  • 3
  • 2
#4 Jørgen L. Sørensen

Ingen betaler for at læse artikler mere.

Jo - eller rettere jeg sagde et abonnement op for nogen tid siden. Det skyldes at avisen ændrede deres layout fra en kolonne til venstre med overskrifter (og en kolonne til højre med lidt mere fyldig og fotos), men overskueligt --- til et "moderne" layout med skiftevis 2 eller 3 kolonner når man ruller ned ad siden, og forskellige højde af overskrifterne så overblikket er helt gået fløjten. Da jeg brokkede mig fik jeg at vide at "man skulle følge med tiden" --- og da prisen steg til det dobbelte mistede avisen en kunde (hvad de nok ikke kan mærke), og jeg læser mine nyheder andre steder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere