Facebook fjerner Myanmars militær fra platforme efter anklager om folkedrab

Illustration: Pixabay
18 Facebook-konti og 52 sider forbundet med Myanmars militær med i alt 12 millioner følgere er blevet fjernet fra Facebook.

Adskillige højtstående militærfolk fra Myanmar - heriblandt landets hærchef - samt en række organisationer forbundet med landets hær er blevet bandlyst fra Instagram og Facebook, efter at en officiel FN-rapport har anklaget hæren for massemord, gruppevoldtægter og folkedrab.

Det oplyste Facebook i går ifølge Reuters.

Det er første gang, at Facebook har bandlyst et lands militære eller politiske ledere fra platformen, siger Facebooks talsperson Ruchika Budhraja.

Læs også: Mangel på Unicode lod Facebook-brugere udbrede folkemordspropaganda

Udover militære ledere har Facebook fjernet adskillige konti og sider for at være en del af en kampagne, som »brugte tilsyneladende uafhængige nyheder og klummer til i skjul at sprede Myanmars militærs budskab«.

Virksomheden tog skridtet, blot timer efter at FN-efterforskere i en rapport anklagede hæren for massemord og gruppevoldtægter med folkedrab til hensigt.

Ifølge Reuters er Facebook nærmest synonymt med internettet blandt befolkningen i Myanmar, og platformen er militærets primære kommunikationskanal til offentligheden.

Reuters skriver, at de ikke har kunne få en kommentar fra styrets talsperson, Zaw Htay, men ifølge lokale medier siger han, at Myanmar har bedt Facebook om flere detaljer ang. fjernelserne.

Læs også: Facebook: Vi tillader ikke indhold, der svindler brugere for penge

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere