Facebook fjerner 800 sider og brugere: Postede politisk indhold for profit

12. oktober 2018 kl. 12:348
Facebook fjerner 800 sider og brugere: Postede politisk indhold for profit
Illustration: MI Grafik.
Med clickbait-overskrifter og sensationelle politiske nyheder har en stor bunke Facebook-sider og -brugere øget trafikken på deres hjemmesider, hvoraf flere var såkaldte »ad farms«.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook har torsdag fjernet 559 Facebook-sider og 251 brugere som »konsekvent har brudt vores regler for spam og koordineret uautentisk adfærd.« Det skriver de i et blogindlæg.

Siderne har med politisk indhold forsøgt at hive uvidende Facebook-brugere ind på deres hjemmesider, som er fyldt med reklamer. For hvert besøg tjener de penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de nu fjernede brugere var mange falske, og de postede massive mængder indhold på tværs af et netværk af grupper og sider for igen at øge trafikken på deres hjemmesider, skriver Facebook i blogindlægget.

»Mange brugte de samme teknikker for at få deres indhold til at se mere populært ud på Facebook, end det egentlig var. Andre var ad farms, som brugte Facebook til at snyde folk til at tro, at de var fora for legitim, politisk debat,« skriver Facebook.

Derfor har de nu fjernet 559 Facebook-sider og 251 brugere. Handlingen mod de amerikanske, politisk-orienterede hjemmesider sker få uger inden det amerikanske midtvejsvalg, og det kan blive genstand for angreb fra politiske grupper, som allerede anklager Facebook for at være partisk og censurerende. Det skriver Boston Globe.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
14. oktober 2018 kl. 20:39

kan vi forvente indgreb mod sider og profiler, der undergraver tilliden til myndigheder og institutioner og skaber splid i samfundet. I hvert fald i følge krigsministeren. Præcist hvor mange sider, der bliver ladt tilbage, når selv Jyllandsposten undergraver tilliden, bliver spændende. Altså det er jo kun den store bagedyst (den store klægedyst), der ikke er problematisk.

3
12. oktober 2018 kl. 20:37

Det skal så lige tilføjes at ikke alle de sider der blev smidt ud var fake news.

Der røg også nogle sider arbejdede med at dokumentere politi-brutalitet i USA og nogle der afslørede korruption i stats-apparatet.

Så kan man altid tænke sit i forhold til de amerikanske midterm elections er lige om hjørnet samtidigt som det også var andre af social media giganterne der på samme tid smed de samme sider ud...

1
12. oktober 2018 kl. 17:09

Facebook fjerner 800 sider og brugere:
Postede politisk indhold for profit

Så skal de politiske partier til at se sig over skulderen...