Facebook fjerner 800 sider og brugere: Postede politisk indhold for profit

Illustration: MI Grafik
Med clickbait-overskrifter og sensationelle politiske nyheder har en stor bunke Facebook-sider og -brugere øget trafikken på deres hjemmesider, hvoraf flere var såkaldte »ad farms«.

Facebook har torsdag fjernet 559 Facebook-sider og 251 brugere som »konsekvent har brudt vores regler for spam og koordineret uautentisk adfærd.« Det skriver de i et blogindlæg.

Siderne har med politisk indhold forsøgt at hive uvidende Facebook-brugere ind på deres hjemmesider, som er fyldt med reklamer. For hvert besøg tjener de penge.

Af de nu fjernede brugere var mange falske, og de postede massive mængder indhold på tværs af et netværk af grupper og sider for igen at øge trafikken på deres hjemmesider, skriver Facebook i blogindlægget.

»Mange brugte de samme teknikker for at få deres indhold til at se mere populært ud på Facebook, end det egentlig var. Andre var ad farms, som brugte Facebook til at snyde folk til at tro, at de var fora for legitim, politisk debat,« skriver Facebook.

Derfor har de nu fjernet 559 Facebook-sider og 251 brugere. Handlingen mod de amerikanske, politisk-orienterede hjemmesider sker få uger inden det amerikanske midtvejsvalg, og det kan blive genstand for angreb fra politiske grupper, som allerede anklager Facebook for at være partisk og censurerende. Det skriver Boston Globe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Anders Johansen

Det skal så lige tilføjes at ikke alle de sider der blev smidt ud var fake news.

Der røg også nogle sider arbejdede med at dokumentere politi-brutalitet i USA og nogle der afslørede korruption i stats-apparatet.

Så kan man altid tænke sit i forhold til de amerikanske midterm elections er lige om hjørnet samtidigt som det også var andre af social media giganterne der på samme tid smed de samme sider ud...

 • 2
 • 0
#4 Kenn Nielsen
 • 0
 • 0
#5 Henning Wangerin

Der røg også nogle sider arbejdede med at dokumentere politi-brutalitet i USA og nogle der afslørede korruption i stats-apparatet.

Ja så må man jo håbe at de ikke kun har deres data liggende på FB.

Hvis de kun eksisterede på FB er det jo blot endnu et eksempel på orgs som ikke kan finde ud af at hoste deres egne informationer, og så poste opdateringer på FB (og/eller andre steder)

/Henning

 • 0
 • 0
#7 Ditlev Petersen

kan vi forvente indgreb mod sider og profiler, der undergraver tilliden til myndigheder og institutioner og skaber splid i samfundet. I hvert fald i følge krigsministeren. Præcist hvor mange sider, der bliver ladt tilbage, når selv Jyllandsposten undergraver tilliden, bliver spændende. Altså det er jo kun den store bagedyst (den store klægedyst), der ikke er problematisk.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere