Facebook fjerner 115 brugere op til midtvejsvalget

Illustration: Screendump
Mistænkelig adfærd fra de fjernede konti har fået Facebook til at reagere. Tippet kommer fra amerikanske myndigheder.

Facebook har blokeret omkring 115 brugere fra sin platform. Det sker, efter amerikanske myndigheder har tippet virksomheden om mistænkelig adfærd fra udenlandske brugere.

Det skriver Reuters.

Ifølge Facebook selv er der behov for uddybende analyser, før det endeligt kan afgøres, om der er tale om indblanding fra det russiske Internet Research Agency, der tidligere har været indblandet i lignende sager.

85 af de fjernede konti opslog engelsksprogede posts på Instagram, der er ejet af Facebook. 30 andre var på Facebooks egen platform, hvor brugerne var forbundet til sider på blandt andet fransk og russisk. Nogle af de fjernede konti beskæftigede sig med indhold om berømtheder og kendte personer, og andre lavede opslag om den politiske debat.

Tippet blev modtaget søndag nat. Årsagen til, at Facebook allerede nu har lavet officielle meldinger om indgrebet, er, at sagen finder sted så tæt på det amerikanske midtvejsvalg. Sådan lyder det fra Nathaniel Gleicher, der er chef for Facebooks afdeling for cybersikkerhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Henrik Madsen

Det ville være interessant om Facebook fremlagde hvilke konti de har lukket og hvad de mistænker dem for at propagandere for/imod.

Der har jo været teorier fremme om, at dem som sidder og forvalter, har haft politisk slagside mod den ene side.

Kunne være interessant at se om det så kun er sider/profiler som har forsøgt at påvirke i den ene retning som er spærret, for at se om der evt. var hold i påstandene.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder