Facebook-ejer: Apple-privacy kommer til at koste os milliarder

3. februar 2022 kl. 09:5615
Facebook-ejer: Apple-privacy kommer til at koste os milliarder
Illustration: Anthony Quintano/Wikimedia Commons.
Facebook forventer at omsætningen i 2022 falder med 10 milliarder dollars, efter at Apples privacy-politik, App Tracking Transparency (ATT), trådte i kraft i april sidste år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Meta, der er selskabet bag Facebook, forventer, at årets omsætning falder med 10 milliarder amerikanske dollars – svarende til godt 65 millarder kroner – som følge af Apples ændrede privacy-politik, App Tracking Transparency (ATT).

Ændringerne, der trådte i kraft i april i år, betyder, at apps fremover skal anmode om tilladelse til at spore brugeres data. Hvis brugeren siger nej, kan app'en ikke få adgang til det såkaldte Identifier for Advertisers (IDFA), der er et enheds-id, som bruges til at målrette og måle effektiviteten af onlineannoncer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver CNBC.

»Vi mener, at den generelle indvirkning af iOS er dårligt nyt for vores forretning i 2022. Det er i størrelsesordenen 10 milliarder dollars, så det er en ret betydelig modvind for vores forretning,« siger CFO i Meta Dave Wehner til CNBC.

ATT er en del af iOS 14.5 og 15. Sidstnævnte er ifølge Apple styresystemet på 72 pct. af alle moderne iPhones. En undersøgelse fra AppsFlyer estimerede i oktober sidste år, at 62 pct. af alle iPhone-brugere nægtede app'en adgang til brugerens IDFA.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
7. februar 2022 kl. 04:04

Der har været rigtig mange udfordringer for FB's demografi, som bliver ældre og ældre. Unge vælger dem fra, færre og færre deler indhold, og fødekæden har haft et kæmpe problem.

Business
De statede ud med det formål at forbinde mennesker. Nu er formålet at tjene penge.
Og de forstår ikke hvorfor det er galt.

Ja og nu er den såkaldte Privacy Shield-ordning i EU, Schrems og GDPR også blevet et kæmpe problem for FB.

Mark Zuckerberg og ledelsen truer[1] med at lukke Facebook og Instagram mm. for europæiske brugere, [2] hvis data ikke må komme til USA samt behandles på servere i USA.

Det er da rene ord for pengene - FB mister en god indtægt, men slipper da for anlægs- og driftudgifter samt at betale bøder og den nye skat.

  • [1] ..rapport til US Securities and Exchange Commission
  • [2] ..https://www.berlingske.dk/virksomheder/meta-truer-med-at-lukke-facebook-og-instagram-i-europa
  • [2] ..https://jyllands-posten.dk/international/ECE13710143/mark-zuckerberg-truer-med-at-lukke-facebook-og-instagram-i-europa/
14
5. februar 2022 kl. 00:35

De statede ud med det formål at forbinde mennesker. Nu er formålet at tjene penge.

Og de forstår ikke hvorfor det er galt.

13
4. februar 2022 kl. 09:56

Undrer mig lidt over, hvor bombastisk Apple's impact blev solgt. Det er ikke første kvartalsregnskab med det slået til hos Apple brugere, og alle hidtidige opgørelser har gjort frygten til skamme.

Har Apple virkelig først fået lukket hullerne så meget i deres implementering, at det tog 3 kvartalsregnskaber før det gik fra ingen til kæmpe indflydelse?

Der har været rigtig mange udfordringer for FB's demografi, som bliver ældre og ældre. Unge vælger dem fra, færre og færre deler indhold, og fødekæden har haft et kæmpe problem. Dels er det blevet negligeret af indtog af markedet som Indien og Afrika, som har holdt hånden under brugervæksten, og dels har de hidtil haft held med at gemme de brugerdata vedr. demografi og delingsstop som x-FB medarbejdere har berettet om væk fra offentligheden.

Det minder mistænekelig meget som om, at FB lavede en take out the trash day, hvor de fandt en ekstern fjende, som de kunne kyle problemerne ind under og få dem bogført under eksterne og ikke interne udfordringer.

12
4. februar 2022 kl. 09:01
10
4. februar 2022 kl. 08:21

Så må man vel formode, at der i det mindste er spændt lidt ben for indbrudstyven...

Ikke det mindste, tror jeg.

For det første skal vi huske på at FAANG aktierne ikke er rigtige aktier på rigtige markeder. De er kunstige monstre bygget af kollektiv gældsætning af samfundet, hvilket bla. tydeligt ses i den vedvarende og nær-lineære sammenhæng mellem centralbankernes given-penge-ud-til-finans-sektoren og big-tech aktiernes værdi:

https://www.unseenopp.com/wp-content/uploads/2021/02/bofa-2-5-21.jpg

For det andet er Feta-verset AALT for vigtigt for alt for mange interessenter til at lade falde.

Og Apple's adblocking dims er komplet ligegyldig når først du har trukket Occulus ned over hjernen, for i det univers er der ikke noget der hedder ad-blocking eller anti-tracking.

Om der sker lidt omrokering på den offentligt vendte side af biksen i nær fremtid kan dog godt ske...

9
4. februar 2022 kl. 08:14

Er der nogen der ved om der lignende på vej eks over i android verden. Og vipper med hatten for Apple at de på det her punkt ser ud til at være seriøse

6
3. februar 2022 kl. 17:06

»Vi mener, at den generelle indvirkning af låse er dårligt nyt for vores forretning i 2022. Det er i størrelsesordenen 10 milliarder dollars,

Jeg er spændt på, om Vestager griber ind, for det kan da ikke være rimeligt.

"»Argumentet har været, at det vil ødelægge de store platformes forretningsmodel. "https://www.version2.dk/artikel/haard-kritik-vestagers-tech-regulering-jeg-synes-hun-svigter-her-1094079

(ironi kan forekomme)

5
3. februar 2022 kl. 13:31

... jo da - men husk at dette er i en kontekst hvor det er en national rettighed, at drømme om selv at blive den største tyv ;)

2
3. februar 2022 kl. 10:55

Der er godt nok synd for dem ;o)

1
3. februar 2022 kl. 10:22

Indbrudstyvenes laug forventer, at årets omsætning falder med 10 millarder amerikanske dollars som følge af nye låse på hoveddøre.

De nye låse betyder, at døre fremover ikke kan åbnes uden en nøgle. Hvis brugeren ikke slår låsen fra, kan indbrudstyvene ikke komme ind.

»Vi mener, at den generelle indvirkning af låse er dårligt nyt for vores forretning i 2022. Det er i størrelsesordenen 10 milliarder dollars, så det er en ret betydelig modvind for vores forretning,« siger oldermand i indbrudstyvenes laug, Hans Uggetyv.

»Vi er bekymrede over, at mange husejere nu ikke længere kan benytte vores service, fordi de synes det er besværligt at slå låsen fra - eller de måske slet ikke ønsker at få os ind«, tilføjer han.